MAPA ILUSTRACIJA

Izmiksane naizgled nespojive poznate ličnosti u mapi papira Mix it up

Kako izgledaju Elvis Presley i Mona Lisa spojeni u jednoj slici?

Jeste li se ikad pitali što ako si ljudi koje smo smatrali nekompatibilnima zapravo odgovaraju? Odgovor na ovo pitanje možda daje ilustrirana mapa Igepa papira Mix it up u kojoj su hrvatski ilustratori pokušali spojiti naizgled nespojive poznate ličnosti.

Mapa otkriva kako izgleda spoj primjerice Mona Lise i Elvisa Presleyja, Madonne i Stevea Jobsa, Oprah i Tesle, Fride Kahlo i Mikea Tysona ili Queen Elisabeth i Abrahama Lincolna. Kako bi iskoristili potencijal različitih papira i pokazali da je uz pravu kombinaciju sve moguće, mapu je osmislilo tim iz Bruketa&Žinić&Greya, a ilustrirali su je Nebojša Cvetković, Filip Peraić, Ivan Blažetić - Šumski, Tea Jurišić i Davor Schunk.

-Projektom Mix it up nastavili smo dugogodišnju suradnju s Igepom. Okupili smo neke od trenutno najznačajnijih hrvatskih ilustratora i dali im priliku da pokažu svoje radove na novim Igepinim papirima.

Svaki rad je grafika, dimenzija 50x70 cm, portret sastavljen od dvije nasumično odabrane i naizgled nespojive osobe. Ideja je izrasla iz namjere da potakne ljude na slobodno eksperimentiranje i kombiniranje papira, jer rezultat će svakako biti atraktivan i zanimljiv - Nebojša Cvetković, art direktor, Bruketa&Žinić&Grey.

Bruketa&Žinić&Grey

Foto: Domagoj Kunić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:43