MADE IN CROATIA

Iznenadite svoje najdraže malom živom maslinom!

Ovaj tradicionalni hrvatski proizvod, poklon je za poželjeti!

U moru pomalo dosadnih i predvidivih poslovnih poklona teško se istaknuti i ostati u dobrom sjećanju kao pažljiv i kreativan suradnik. Sve se više bliži vrijeme darivanja pa zašto se ne biste izdvojili i važnim klijentima umjesto klasičnih boca vina i rokovnika darovali živu maslinu! Da, dobro ste pročitali!

Gdje nabaviti živu maslinu? Upravo jedna takva svoj je put našla i do nas te smo o tom izvrsnom poklonu popričali s direktorom tvrtke Kreativni laboratorij Antonijem Božićem koji sa svojim suradnicima stoji iza čak dva brenda, MediteranArt i Golden Olive Oil. Kreativni laboratorij specijalizirao se za poslovne poklone koji spajaju tradicionalne hrvatske proizvode i užitak darivanja pa smo gospodina Božića pitali kako je došao na ideju o malim maslinama.

Kako ste se odlučili za prodaju maslina kao poklona?

- Od 2007. godine pod brendom MediteranArt osmišljavamo i izrađujemo unikatne poklon-proizvode. U stalnoj potrazi za novim inspiracijama, ideja s maslinama došla nam je posve spontano i neplanirano. Prije šest godina zatekli smo se u jednom starom hvarskom masliniku i ondje vidjeli masline izrasle iz malih kamenih pitara (posuda). To je bilo to. Odmah smo ih zamislili kao sjajan poklon.

Koliko treba vremena da se uzgoji jedna maslina?

- Naše male masline su stare 2, 3 godine. To se pokazalo kao najbolja dob stabala koja već mogu pretrpjeti razna mehanička i vremenska 'oštećenja', a svojom veličinom i opsegom krošnje najbolje odgovaraju sobnom uzgoju.

Gdje se sve mogu nabaviti vaše masline?

Pokušali smo ih plasirati u neke specijalizirane trgovine, no to je dosta nezahvalno jer je maslina živo biće i zahtjeva određenu brigu (oko zalijevanja, smještaja i sl.). Većina prodavača za to nema dovoljno vremena, pa se taj potez pokazao kao loša odluka. Stoga se masline za sada mogu nabaviti jedino kod nas u našem show roomu u Velikoj Gorici (ulica kneza Mislava 10). Po njih možete doći osobno ili ih možete naručiti preko našeg web shopa. U tom slučaju, maslinu vam šaljemo putem ekspresne dostavne službe.

Koje još proizvode nudite?

- U našoj ponudi imamo proizvode iz dvije linije; MediteranArt i Golden Olive Oil (luksuzna linija). MediteranArt proizvodi baziraju se na darovnom programu. Izrađujemo unikatne domaće proizvode namijenjene darivanju bliskih osoba i poslovnih partnera. Nudimo probrana hrvatska vina, kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje, mediteranske začine, sireve, gadgete od prirodnih materijala... Ili od svega toga napravimo personalizirani poklon box prema željama kupca. Sami osmišljavamo proizvode, pakiranja i pronalazimo kanale prodaje.

Kako vidite trenutačnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?
- Sve je veći broj kvalitetnih proizvođača i malih OPG-ova koji svoje proizvode izrađuju u skladu sa zakonskim normama i samim tim povećavaju svoju prisutnost na tržištu. To treba zahvaliti i povećanom broju prodavaonica autohtonih hrvatskih proizvoda gdje se ti proizvodi mogu plasirati i ponuditi publici. Velika važnost su i specijalizirani sajmovi i festivali gdje za relativno prihvatljivu cijenu izložbenog prostora baš ti mali proizvođači mogu prezentirati svoje proizvode. To će sigurno isprofilirati ponudu i izdvojiti proizvode koji imaju kvalitetnu priču i sposobne ljude koji je predstavljaju. Uz sve to treba maksimalno iskorištavati prednost interneta i društvenih mreža kako bi što veći broj korisnika saznalo da baš vi radite nešto dobro;). U dizajnu ukupnog izgleda proizvoda vrlo je bitna i ambalaža (stil pakiranja, etikete i kutije) gdje se vidi odličan pomak i aktivno uključivanje dizajnera i studija koji se bave vizualizacijom i izradom proizvoda. To je vrlo bitan faktor koji prepoznaje sve veći broj malih proizvođača.

Koji su vam planovi za budućnost?

- Ostati svoji. Raditi s užitkom, s guštom kreirati i stvarati nove proizvode, osluškivati tržište i raditi dobre stvari koje vesele naše klijente i nas.

Kakvi su dojmovi vaših kupaca?

- Naši kupci su sretne osobe.;) Radujemo se svakom novom kontaktu i razgovoru s našim kupcima, bez obzira na to radi li se o privatnoj osobi zainteresiranoj samo za jednokratnu kupnju ili većoj kompaniji koja treba neki 'custom made' proizvod kroz dugoročnu suradnju. Najveće je veselje kad klijent primi naš proizvod i on ga obraduje. Dobar osjećaj koji klijent dobiva uz poklon naša je najveća inspiracija i motivacija, jer svi volimo osjećati se sretno i zadovoljno. U to su se kroz ovih desetak godina uvjerili mnogi naši klijenti koji nas često obraduju pozitivnim feed backom, kad nam jave da je naš proizvod razveselio njima dragu osobu. Ili impresionirao poslovne partnere.

Imate li mnogo upita iz inozemstva?

- U liniji luksuznih proizvoda, upiti i narudžbe uglavnom dolaze iz inozemstva i mislim da nema kontinenta na kojem još nismo isporučili naše Zlatno maslinovo ulje. No i iz MediteranArt linije proizvoda taj broj se konstantno povećava. Prije dvije godine smo izradili veću količinu stalaka za tablet uređaje jednoj poznatoj svjetskoj kompaniji sa sjedištem u Zürichu koja ih je koristila na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku. Godinama surađujemo s tvrtkom iz Ujedinjenog Kraljevstva koja od nas naručuje poklone za svoje klijente. Masline smo slali po cijeloj Europi, a nekoliko njih otputovalo je i u SAD.

Što sve nudi brend MediteranArt možete saznati na njihovoj Facebook stranici te svoj poklon možete naruči na njihovu web shopu.

Foto: MediteranArt

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 02:22