MADE IN CROATIA

Iznenadite svoje najdraže malom živom maslinom!

Ovaj tradicionalni hrvatski proizvod, poklon je za poželjeti!

U moru pomalo dosadnih i predvidivih poslovnih poklona teško se istaknuti i ostati u dobrom sjećanju kao pažljiv i kreativan suradnik. Sve se više bliži vrijeme darivanja pa zašto se ne biste izdvojili i važnim klijentima umjesto klasičnih boca vina i rokovnika darovali živu maslinu! Da, dobro ste pročitali!

Gdje nabaviti živu maslinu? Upravo jedna takva svoj je put našla i do nas te smo o tom izvrsnom poklonu popričali s direktorom tvrtke Kreativni laboratorij Antonijem Božićem koji sa svojim suradnicima stoji iza čak dva brenda, MediteranArt i Golden Olive Oil. Kreativni laboratorij specijalizirao  se za poslovne poklone koji spajaju tradicionalne hrvatske proizvode i užitak darivanja pa smo gospodina Božića pitali kako je došao na ideju o malim maslinama.

 

Kako ste se odlučili za prodaju maslina kao poklona?

- Od 2007. godine pod brendom MediteranArt osmišljavamo i izrađujemo unikatne poklon-proizvode. U stalnoj potrazi za novim inspiracijama, ideja s maslinama došla nam je posve spontano i neplanirano. Prije osam godina zatekli smo se u jednom starom hvarskom masliniku i ondje vidjeli masline izrasle iz malih kamenih pitara (posuda). To je bilo to. Odmah smo ih zamislili kao sjajan poklon.

 

Koliko treba vremena da se uzgoji jedna maslina MaMa?

- Naše male masline su stare 2, 3 godine. To se pokazalo kao najbolja dob stabala koja već mogu pretrpjeti razna mehanička i vremenska 'oštećenja', a svojom veličinom i opsegom krošnje najbolje odgovaraju sobnom uzgoju.

Naime, MaMa je stablo male masline staro 3 godine, smješteno u kartonsku eko ambalažu.

Život, snaga, mir, vjernost, obilje, prijateljstvo, mudrost… još od drevnih civilizacija maslina je simbol trajnih vrijednosti, neraskidivih veza i, naravno, kultnog i specifičnog mediteranskog duha.  Zbog snažne simbolike, atraktivnog izgleda i nezahtjevnog održavanja savršena je kućna biljka ili originalan poklon trajne vrijednosti. Neka stablo raste godinama kod vaših klijenata ili prijatelja, i u njihov život donese sve ono što simbolizira vječna i opjevana maslina.  

 

Ako želite da Vaša maslina ostane mala, nemojte je presađivati u veću posudu sa zemljom već je ostavite u posudi u kojoj ste je i dobili.

Tretirajte je kao sobno bilje, zimi je držite na svjetlom mjestu (pored prozora) i dalje od radijatora, a ljeti je iznesite na otvoreno i zalijevajte po potrebi (kad primjetite da je zemlja suha). Više informacija o održavanju masline možete pronaći ovdje.

Dimenzije proizvoda: 170 x 170 x 440 mm

Težina: 1,5kg

 

Možete nam reći nešto više o vašem novom proizvodu - maslina u izlogu?

- Malu maslinu smjestili smo u drvenu posudu koja je zatvorena poklopcem od prozirnog pleksiglasa. Na poklopcu se nalaze rupice (otvori) koji osiguravaju dovoljno svježeg zraka kako bi stablo moglo funkcionirati i ispod njega. Maslina se može jednostavno zalijevati podizanjem drvenih dijelova  s vrha posude, pa vam ne treba ukrasna tegla za vaše stablo. Rupice za zrak su ispisane brailleovim pismom (drvo masline). Za naručene količine veće od 20 komada proizvod se može personalizirati gravurom ili UV tiskom.

Dimenzije proizvoda: 210 x 450 x 210 mm

Težina proizvoda: 4 kg

 

Koje još proizvode nudite?

- U našoj ponudi imamo proizvode iz dvije linije; MediteranArt i Golden Olive Oil (luksuzna linija). MediteranArt proizvodi baziraju se na darovnom programu. Izrađujemo unikatne domaće proizvode namijenjene darivanju bliskih osoba i poslovnih partnera. Nudimo probrana hrvatska vina, kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje, mediteranske začine, sireve, gadgete od prirodnih materijala... Ili od svega toga napravimo personalizirani poklon box prema željama kupca. Sami osmišljavamo proizvode, pakiranja i pronalazimo kanale prodaje.

 

Kako vidite trenutačnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?

- Sve je veći broj kvalitetnih proizvođača i malih OPG-ova koji svoje proizvode izrađuju u skladu sa zakonskim normama i samim tim povećavaju svoju prisutnost na tržištu. To treba zahvaliti i povećanom broju prodavaonica autohtonih hrvatskih proizvoda gdje se ti proizvodi mogu plasirati i ponuditi publici. Velika važnost su i specijalizirani sajmovi i festivali gdje za relativno prihvatljivu cijenu izložbenog prostora baš ti mali proizvođači mogu prezentirati svoje proizvode. To će sigurno isprofilirati ponudu i izdvojiti proizvode koji imaju kvalitetnu priču i sposobne ljude koji je predstavljaju. Uz sve to treba maksimalno iskorištavati prednost interneta i društvenih mreža kako bi što veći broj korisnika saznalo da baš vi radite nešto dobro;). U dizajnu ukupnog izgleda proizvoda vrlo je bitna i ambalaža (stil pakiranja, etikete i kutije) gdje se vidi odličan pomak i aktivno uključivanje dizajnera i studija koji se bave vizualizacijom i izradom proizvoda. To je vrlo bitan faktor koji prepoznaje sve veći broj malih proizvođača.

 

Koji su vam planovi za budućnost?

- Ostati svoji. Raditi s užitkom, s guštom kreirati i stvarati nove proizvode, osluškivati tržište i raditi dobre stvari koje vesele naše klijente i nas.

 

Kakvi su dojmovi vaših kupaca?

- Naši kupci su sretne osobe.;) Radujemo se svakom novom kontaktu i razgovoru s našim kupcima, bez obzira na to radi li se o privatnoj osobi zainteresiranoj samo za jednokratnu kupnju ili većoj kompaniji koja treba neki 'custom made' proizvod kroz dugoročnu suradnju. Najveće je veselje kad klijent primi naš proizvod i on ga obraduje. Dobar osjećaj koji klijent dobiva uz poklon naša je najveća inspiracija i motivacija, jer svi volimo osjećati se sretno i zadovoljno. U to su se kroz ovih desetak godina uvjerili mnogi naši klijenti koji nas često obraduju pozitivnim feed backom, kad nam jave da je naš proizvod razveselio njima dragu osobu. Ili impresionirao poslovne partnere.

 

Imate li mnogo upita iz inozemstva?

- U liniji luksuznih proizvoda, upiti i narudžbe uglavnom dolaze iz inozemstva i mislim da nema kontinenta na kojem još nismo isporučili naše Zlatno maslinovo ulje. No i iz MediteranArt linije proizvoda taj broj se konstantno povećava. Prije dvije godine smo izradili veću količinu stalaka za tablet uređaje jednoj poznatoj svjetskoj kompaniji sa sjedištem u Zürichu koja ih je koristila na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku. Godinama surađujemo s tvrtkom iz Ujedinjenog Kraljevstva koja od nas naručuje poklone za svoje klijente. Masline smo slali po cijeloj Europi, a nekoliko njih otputovalo je i u SAD.

Što sve nudi brend MediteranArt možete saznati na njihovoj Facebook stranici te svoj poklon možete naruči na njihovu web shopu

Foto: MediteranArt

 

Izdvajamo

Iz drugih medija