Od dosadne do fantastične kuhinje

Makeover kuhinje jedne obitelji

Stare kuhinje često obilježava tamni kuhinjski namještaj koji zbog svoje boje izgleda nezgrapno i zatvara prostor. Tamni kuhinjski elementi u kombinaciji s tamnim podovima, dosadnom bojom zida i istrošenim radnim plohama pravi su recept za katastrofu u uređenju pa je svaka renovacija dobrodošao pomak naprijed. Odličan primjer koliko svijetla boja znači u interijeru preuređenje je kuhinje koje možete vidjeti na našim fotografijama.


SVE JE U DETALJIMA Ovo su završni detalji s kojima će vaša kuhinja biti savršena!

Vlasnici kuhinje s fotografija u nastavku odlučili su svoju staru kuhinju osvježiti ugradnjom novih ormarića, promjenom pločica i uvođenjem novih kuhinjskih aparata. Prostor koji je žudio za uređenjem tako je pretvoren u svijetlu kuhinju s mnogo više prostora i praktično iskorištenim elementima. Vlasnici su odlučili u svoju novu kuhinju ugraditi klasični samostojeći štednjak s pećnicom, zamijenivši tako dvije zasebne pećnice i odvojeni gornji dio štednjaka jedinstvenim kuhinjskim aparatom. Dvostruka pećnica zamijenjena je tako visokim ormarom koji sada služi kao smočnica za pohranu kućanskih potrepština i hrane.



Bijele pločice na zidu poslagane su u horizontalnu mrežu, čime se stvorio moderan dojam u kuhinji. Prilikom njihova postavljanja vlasnici su odlučili ostaviti što manje prostora za fuge koje su izvedene u svijetlosivoj boji kako bi se slagale s radnom plohom od mramora. Kako bi dobili kontrast u kuhinji vlasnici su odlučili ugraditi tamni sudoper u mramornu radnu plohu. Tim su potezom dobili elegantan i neočekivani detalj uređenja.


KUHINJE U BOJI? APSOLUTNI HIT! Kada kuhinja zablista u različitim bojama!

Dodatni element crne boje u prostoru visilica je postavljena iznad sudopera te ručke za otvaranje ormarića i ladica izvedene u mat crnoj boji. Same fronte ormarića jednostavnih su i čistih linija i lijepe bijele boje, a odlično izgledaju u kombinaciji s crnim ručkama.


Umjesto pojedinačnih gornjih kuhinjskih ormarića na pojedinim dijelovima zida postavljene su drvene police tople smeđe boje koje unose dašak rustikalnosti i prirodnosti u ovaj bijeli prostor. Police svojom bojom odgovaraju drvenoj površini poda, čime je dobivena objedinjenost prostora na više razina.



U kuhinji se nalazi i šank koji je prekriven istom mramornom plohom od koje su izrađene i radne površine, a stare crne barske stolice odlično su se uklopile u novi izgled kuhinje. Izvrsno osvježenje!


NAJAM PROSTORA Kako dodati osobni pečat kuhinji u unajmljenom stanu

Izvor: Centsational Girl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:19