"MUST HAVE" KOLEKCIJA

MARKERAD, Ikeina kolekcija s potpisom Virgila Abloha koju svi s nestrpljenjem očekuju

Ikeina limitirana kolekcija s kultnim američkim modnim dizajnerom osnivačem brenda Off-White, koji je od ožujka 2018. godine umjetnički direktor muške odjeće Louis Vuittona, uskoro stiže i u Hrvatsku

Voljeli biste imati tepih koji izgleda kao Ikein račun na podu dnevne sobe? Ako je odgovor potvrdan, trebat ćete požuriti do Ikeine trgovine istog trena kada ova kolekcija stigne u Zagreb. Naime, riječ je o limitiranoj kolekciji MARKERAD, koju mnogi s nestrpljenjem očekuju, a nastala je u suradnji s modnim dizajnerom Virgilom Ablohom. Ako vam je kojim slučajem promakao rad ovog iznimnog američkog dizajnera, osnivača nevjerojatno popularne brenda ulične odjeće Off-White i odnedavno umjetničkog direktora muške odjeće za Louis Vuitton, sada ćete imati priliku opremiti svoj dom totalno cool predmetima s njegovim potpisom.

Kolekcija MARKERAD ima 15 proizvoda i biti će lansirana u SAD-u 1. studenog i iako su datumi lansiranja u Zagrebu još uvijek nepoznati, pretpostavljamo da bi u isto vrijeme mogla stići i na hrvatske police.

U nastavku pogledajte o kojim se genijalnim proizvodima radi!

Ironičan tepih

Je li ovo umjetnost ili je to smeće? Jedan od najtraženijih komada u zbirci je tepih koji izgleda poput otrgnutog računa iz Ikee. Potvrda je za ... Prodani tepih. Vau, pun pogodak! Cijena 99 američkih dolara. Abloh je tepih dizajnirao kao umjetničko djelo koje možete položiti na pod, ili objesiti na zid.

Namještaj zbog kojeg razmišljate

Vaš uobičajeni Ikea namještaj ima tendenciju da bude minimalistički, funkcionalan i pomalo zabavan, ali ne previše lud, a MARKERAD kolekcija tu unosi novu dimenziju čudnih, otkačenih i prekrasnih predmeta, uzdižući običan dekor doma u umjetnost.

Na primjer, okrugli bijeli zidni sat, vjerojatno će biti jedan od najpopularnijih predmeta ove kolekcije, i to samo zato što na staklu ima ispisanu riječ "TEMPORARY “. Vrijeme je prolazno i neprestano se mijenja, a naši sati i minute su samo privremeni. Zato, namještaj zbog kojeg razmišljamo o svom postojanju, više je nego poželjan.

Upaljena Mona Lisa

Što kažete na zidnu sliku Mona Lize s LED rasvjetom, koja još može i napuniti vaš telefon? Zaista ne znamo kako točno funkcionira, ali nadamo se da ćemo uskoro isprobati.

"Cool"

Ablohov rukopis nalazi se i na iteraciji Ikeine torbe, Sculpture napisano velikim slovima.

"Vlažna trava"

Još jedna upečatljiva prostirka s ironičnim natpisom "Wet Grass". "U mojim kreacijama uvijek postoji osnovna poruka. Malo ironije - i ljudska povezanost", kaže Abloh. Osim toga, posljednji artikal koji je dizajnirao za Ikeu, tepih s natpisom Keep Off, rasprodan je u nekoliko minuta (on-line) u cijelom svijetu.

U nastavku pogledajte ostale proizvode MARKERAD kolekcije!

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:15