Inovativni građevinski materijal

Marmoreal

Dizajnerski materijal koji ne može proći nezapaženo!

Zanimljiv i upečatljiv interijer možemo stvoriti na više načina, a jedan od njih je odabir materijala koji nisu često viđeni i koji u prostor unose nešto novo i nepredvidivo. Teraco je jedan od takvih materijala, a pronašli smo njegovu izvedenicu čija uporaba u uređenju jamči da vaš prostor neće proći nezapaženo. Sitni uzorak teraca nadahnuo je dizajnere da osmisle novi materijal koji preuzima njegovo osnovno obilježje - raznobojne komadiće kamena ugrađene u osnovnu plohu neutralne boje.



Njegovo je ime "marmoreal", a riječ je o dizajnerskom mramoru koji je osmislio britanski dizajner Max Lamp, a proizvodi ga tvrtka Dzek sa sjedištem u Londonu. Marmoreal se sastoji od četiri različite vrste talijanskog mramora i 5% poliesterske smole koja materijal čvršćim, izdržljivijim i manje poroznim od prirodnog mramora, a njegov ga efektan izgled čini hrabrim, ali savršenim odabirom materijala koji će neutralni interijer pretvoriti u sasvim poseban i dojmljiv prostor.


Marmoreal, kao i teraco, koristi se za oblaganje podova i zidova u prostorima koji vape za neobičnim uzorkom, a dolazi u dvije varijante, bijeloj i crnoj. Svaka se varijanta sastoji od četiri klasične vrste talijanskog mramora čija uporaba pri izradi ploča dovodi do predivnih kombinacija boja i nepravilnih oblika odlomljenih komadića. Zbog svog snažnog uzorka marmoreal je detalj koji će privlačiti pozornosti, a može se dodatno obrađivati tako da bude visokog sjaja ili pak mat izgleda s prirodnom teksturom mramornih kamenčića. Površine od marmoreala održavaju se pomoću neutralnih deterdženata, a može ih se dodatno njegovati različitim voskovima osmišljenima za industrijski izvedene mramorne površine.




Cijena ovog materijala dobiva se na upit, a više informacija pronađite na stranicama tvrtke Dzek. Kako vam se čini?








Izvor: Missmoss

Foto: Dzek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:18