Eksplozija boja

Nove trendi božićne dekoracije

 

Blagdansko veselje jednostavno je zarazno, a šareni ukrasi kojima kitimo svoj dom samo potiču dobro raspoloženje.



Ako želite smisliti nešto novo i ove godine urediti svoj dom ukrasima koje ste izradili sami, pogledajte ove zabavne ideje i bacite se već danas na posao kako bi do Božića sve bilo spremno za slavlje.



Jestive kućice, snježne kugle od šećera i ukrasi od slatkiša savršen su detalj za blagdanski stol.

Mali jeleni u sebi skrivaju slatkiše, a i sami su preslatki! Izradite ih ovako.


Girlanda od šljokica u trenu će u vaš prostor unijeti malo blagdanskog sjaja. Trake sa šljokicama polijepite po slovima izrezanima od kartona, a upute "korak po korak" pronađite ovdje. Jednostavne girlande od zelenila upotpunit će blagdanski izgled vašeg doma, a pristajat će u svaki njegov kutak, pa čak i kuhinju!

Adventski kalendar možete izraditi od šarenog papira od kojeg ćete složiti slatke kutijice dodatno ukrašene pomponima. Postavite girlandu na zid i na nju objesite poklončić za svaki dan. Evo kako izraditi ovaj veseli kalendar.


Svoj dom možete ukrasiti odličnim kućicama od kartona koje ste ukrasili bijelim markerom, a mogu vam poslužiti i kao kreativno pakiranje za poklone. Pogledajte kako ih posložiti, a sličan primjer čisto dekorativne namjene ističe se nježnim bojama.

Velika pahuljica koja svijetli lijep je i naizgled jednostavan ukras, ali se za njega morate malo potruditi. Izrađen od drva i lampica te obojen u bijelo, dekorativni je detalj koji će svakako privlačiti pozornost. Upute kako izraditi ovu pahuljicu nalaze se na poveznici.


Atraktivne zvjezdice koje možete objesiti po cijelom stanu izradite sami od malo čvršćeg papira i to na ovaj način.



Prostor možete ukrasiti i lijepim vjenčićima od zelenila ili pak elemenata kao što su brusnice, lješnjaci ili pak klasični češeri.

Nemojte zaboraviti ni na čarapice za ubacivanje poklona! Ove su izrađene pomoću oblika za izrezivanje kolačića koji su umočeni u vosak te potom prislonjeni na tkaninu prije njenog bojanja u plavu boju. Detaljne upute potražite na poveznici.



Zidove možete ukrasiti i slovima od gline i fimo mase, golemim pahuljicama ili genijalnim automobilom!

Izvor: Brit+CO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:59