Ormari za pet

Ormari u spavaćim sobama

Ovo je pet spavaćih soba s ormarima za poželjeti!

Ormari veliki i mali, police, komode i noćni ormarići, sve su to elementi koje pokušavamo ugurati u svoje spavaće sobe kako bismo na raspolaganju doista imali sve što nam treba za uredan i ugodan prostor. U vrijeme kada su nam sobe sve manje, a stvari imamo sve više, odlično rješenje za odlaganje spasit će nas od kaosa i nereda pa stoga volimo istraživati koje nam sve mogućnosti stoje na raspolaganju. Ugradbeni ormari s obje strane kreveta, kao i ormarići koji se protežu iznad kreveta pomažu nam stvoriti udobni kutak, a dodavanjem police u sredini možete stvoriti dovoljno mjesta za držanje svojih najdražih sitnica i stiliziranje ukrasnih detalja koji će dati vašoj prostoriji osobnost. U nastavku vam donosimo pet spavaćih soba s lijepim ormarima koji popunjavaju praznine u prostoriji, a pritom izgledaju elegantno, nenametljivo i sasvim su praktični!



Izvedeni u bijeloj boji, ormari i ormarići u spavaćoj sobi protežu se od poda do stropa i od jednog do drugog zida. Time je dobiven ujednačen izgled, stvoren je ritam u prostoru, a sam krevet malo je uvučen u dubinu ormara. Ormari se otvaraju pomoću kožnih ručkica i oličenje su skandinavskog šarma i jednostavnosti.


Spavaća soba na fotografijama primjer je kako se i najmanji kutak može iskoristiti za stvaranje polica, a u ovom je slučaju uzak i visok prostor između vrata i kreveta uređen postavljanjem nekoliko drvenih polica koje su poslužile za odlaganje knjiga, časopisa i dekoracija. Funkcionalne niše možete iskoristiti za slaganje dekoracija, ali i odjeće, a u slučajevima kada se nalaze tik uz krevet, mogu zamijeniti noćne ormariće i tako osloboditi prostor od suvišnog namještaja.


Na fotografijama možete vidjeti još jedan izvrstan primjer kako bijeli namještaj može stvoriti dojam većeg prostora, pogotovo kada ga promatrate s prednje strane. U ovoj spavaćoj sobi splet ormara uključuje visoke jedinice te ormariće raspoređene iznad samog kreveta koji se zbog svoje boje stapaju sa zidom. S obzirom na visinu tih elemenata u njih je najbolje pospremiti odjeću koja nije u sezoni i posteljinu, dok bočne i veće ormare koristiti za stvari koje trenutno nosite. Zidna niša koja je stvorena pomoću ormara iskorištena je za postavljanje dodatne police na koju je dodana rasvjeta.



U spavaćoj sobi na ovim fotografijama bijela boja nalazi se samo na stropu, a zidovi su zato moderne boje kadulje koja je prisutna i u ostatku stana. Kao i u prethodnim primjerima, ormari koji okružuju krevet stapaju se sa zidom, ali ovaj put u atraktivnoj nijansi zelene koja daje prostoru sasvim moderan izgled. Za sobu je odabran krevet koji ima vlastito zaglavlje, no ono se odlično uklopilo u zidnu nišu izrađenu od ormara.

Posljednji primjer odiše elegancijom, a također uključuje stvaranje zidne niše pomoću ormara. Ovdje je pritom uključen i dodatni detalj crne boje odabrane za cijelu nišu, a u nju je postavljena uske i dugačka polica koja zamjenjuje noćne ormariće.

Izvor: Coco Lapine Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:46