OVO SU NAŠI FAVORITI

Pametna rješenja za male prostore

 

Uvijek je zanimljivo vidjeti domišljata rješenja dizajnera i kreativaca koji na praktičan način uspijevaju prilagoditi namještaj vlastitim potrebama i željama. Primjera ima zaista puno na blogovima, web portalima, magazinima pa čak i katalozima poput Ikeinog koji se ističe u svakom pogledu. Njihova godišnja tiskovina ne predstavlja samo nove proizvede već predviđa krajnju upotrebu za svaki od proizvoda i obiluje malim prostornim rješenjima. U ovom vam članku donosimo naše favorite. Pa pogledajte!

Foto: IKEA

 

Tražite li dodatna mjesta za pohranu knjiga, zidne police su izvrsno rješenje jer mogu ići, prilično, bilo gdje, čak i iznad TV-a. Samo provjerite jesu li sigurno pričvršćene na zidu. Na fotografiji iznad je jedan od trenutno najatraktivnijih (i povoljnih) sustava polica, Algot.

Foto: Livet Hemma

 

Namještaj koji "lebdi" izvrstan je izbor za male prostore, zato što vizualno povećava prostoriju. Na fotografiji iznad uočenoj na blogu Livet Hemma, Ikeina je Ivar komoda pričvršćena upravo na zidu.

Foto: Wooninspiratie

 

Tražite li namještaj za radni prostor u malom stanu, svakako razmotrite zidni stol. Zauzima mnogo manje prostora od tradicionalnog i može se lijepo uklopiti u uski kut (ili prostor ispod stepenica). Ovo je još jedan primjer Algot sustava.

Foto: IKEA

 

U maloj praonici/kupaonici iskoristite prostor za odlaganje na zidu i iza vrata.

Foto: Livet Hemma

 

Ako nemate ormar ili biste željeli dodatni ormar, razmislite o stvaranju walk in ormara iza kreveta. Sve što trebate su zidne police i sustav za vješanje odjeće, a zatim ih sakrijte zavjesom. Pogledajte garderobni ormar u ovoj spavaćoj sobi!

Foto: IKEA

 

Ikeina Lack zidna polica na fotografiji iznad ima ulogu  noćnog ormarića i klasičnih polica samo puno manjih dimenzija. Zauzima svega nekoliko centimetara prostora i koristi cijeli vertikalni kut sobe, a puno polica postavljenih gotovo do stropa omogućuje držanje različitih stvarčica.

Foto: IKEA

U stanu bez dovoljno ormara, otvorene su police ponekad nužda. Kako biste izbjegli vizualni nered, pokrijte otvorenu policu zavjesom.

Sve što trebate je karniša i lijepa zavjesa koja će pristajati stilu uređenja te ju montirajte iznad police. Istu stvar možete napraviti i za police iznad kuhinjskog ormara.

Foto: IKEA Family Live

 

Još jedan od načina na koji možete uklopiti radni prostor u mali stan je postavljanje stola iza sofe, kao u ovom primjeru.

Izvor: apartmenttherapy

Izdvajamo

Iz drugih medija