TOP PET

Pet najdražih predmeta: Arhitektica Helena Alfirević Arbutina

“Uživam u vožnji koturaljkama, a vezana sam za stoljetni servis iz japana koji mi je ostavila baka.”

Arhitektica i majka dvoje djece Helena Alfirević Arbutina osim arhitekture u globalu (od postavke zgrade na parcelu, do projektiranja iste) bavi se i unutarnjim uređenjem. Kaže, arhitektura je njezina velika ljubav još od malih nogu i smatra da je presudno da osoba voli posao kojim se bavi. Internet stranicu svoje tvrtke nažalost nije još stigla ažurirati (www.hdspatium.hr) zbog previše poslovnih obaveza, no i kao takva, objašnjava, pokazuje njezin afinitet u projektiranju suvremene arhitekture. Inače, Helena voli druženja, prirodu, ples i sportske aktivnosti (veseli se skorom surfanju na dasci), no uživa i u unutarnjem miru, kad samo sjedi uz more i divi se njegovoj ljepoti. Mi smo je zamolili da nam iz svog doma u Brezovici izdvoji pet najdražih predmeta, bez kojih jednostavno ne može zamisliti lijep dan. Evo što je odabrala!

1. Skicn papir, kvalitetna tehnička olovka, tanki crni flomaster i bojice

Iako je danas korištenje računala u mom poslu neminovno, onaj ljepši dio posla, koji bi se mogao nazvati hobijem, nastaje upravo s navedenim elementima. Prve ideje zbog brzine misli je ipak najljepše prezentirati na papiru za skiciranje (skicn papir).

2. Knjiga “Culinaria” (1 i 2)

Tu sam knjigu kupila sa zaradom od prve plaće. Knjiga me je privukla jer nije tipična kuharica, nego za cijelu Europu, Rusiju i Tursku obrađuje ne samo recepte, već i kulturu hrane za svaku pojedinu zemlju.

3. Bakin stoljetni servis iz Japana

Ima emotivnu vrijednost i važnu poziciju u radnom kutku dnevnog boravka, gdje ga s vremena na vrijeme pogledam dok projektiram. Baka kojoj je pripadao bila mi je poput druge mame, a rano je ostala udovica i taj servis je i njoj bio drag, jer joj je ga je donio djed koji je bio mornarički časnik.

4. Disco koturaljke

Od malena sam obožavala vožnju na koturaljkama. Na studiju sam ih zamijenila s in-line rolama, no sada me kćer ponovo vratila koturaljkama i uživam se s njom družiti dok se zajedno koturamo.

5. Ručni sat

Ovo je moj modni asesoar koji prezentira i moju osobnost. Volim poštivanje dogovorenog vremena. Danas su se ljudi u segmentu točnosti promijenili u odnosu na što sam navikla, previše se oslanjaju na mobitele i javljaju u zadnji čas da će zakasniti, a pri tome ne shvaćaju da drugoj osobi remete kompletan raspored.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:27