Predstavljamo Adrianu Karuzu iz brenda Kikić Butikić

Personalizirane dekoracije za najdraži kutak u domu

Nema većeg gušta nego uređivati sobu svog malog potomka. Još ako su dekoracije djelo ruku i razigrane mašte domaćih kreativaca, onda je to pun pogodak. Adriana Karuza iz Rijeke naše je novo otkriće, a njezine dekoracije osvojile su nas na prvu svojom nježnom estetikom. Simpatična Adriana ugostila nas je u svojem domu u Rijeci i ispričala nam kako je zapravo sve počelo. – Po struci sam diplomirani teolog, još od fakulteta se bavim novinarstvom, a otkako imam sad već četverogodišnju curicu, i izradom dekoracija za dječje sobice. Može se reći da kombiniram kreativni rad s radom na lokalnoj televiziji i da baš uživam u svemu što radim – kaže kreativka i dodaje kako je sve počelo spontano.

Mekani asortiman

– Moja kreativna priča krenula je kada sam tražila drvena slova za zid sobe moje djevojčice. Kako nisam mogla pronaći nešto što mi odgovara, nabavila sam ih i oslikala sama. Onda sam isto napravila za nekoliko prijatelja i tako to uglavnom krene. Dogodilo se da sam baš u tom razdoblju ostala bez posla pa sam se mogla potpuno posvetiti crtanju, što se pokazalo kao super ideja – smije se. Danas ova kreativna novinarka ne oslikava samo slova, već i drvene okvire, drvene girlandice, zvijezde, a tu je i cijeli, kako ga zove, “mekani asortiman” koji obuhvaća jastuke, zastavice, girlande s imenom… Zapravo, sve što može uljepšati prostor u kojem borave najmlađi. Od materijala najčešće koristi drvo, deblje i tanje, ovisno o predmetu koji izrađuje, a sve oslikava akrilnim bojama i premazuje zaštitnim lakom.

Jastuke, zastavice i mekana slova šiva od kvalitetnih pamučnim materijala, a proces izrade ima više faza. – Sve kreće od dogovora. Potrebno je precizirati motiv i boje koje treba uskladiti s djetetovim (ili maminim) željama i ambijentom. Onda kreće sama izrada – šmirglanje slova, iscrtavanje olovkom i na kraju bojanje i lakiranje. Što se tiče vremena, sve ovisi o dužini imena ili samom motivu. Neka imena su gotova u pola sata, dok za neka trebam i po sat i pol do dva – objašnjava i kaže kako je najvažnije da su roditelji i klinci na kraju sretni. – Moja ideja je bila proizvesti nešto što će voljeti i djeca i njihovi roditelji. Većina stvari koje izrađujem su personalizirane, što ih čini idealnim poklonima za svaku priliku, a svatko voli imati nešto napravljeno baš za njega.

Šarene boje i točke

– Moji radovi gotovo uvijek imaju boje i točke. Nema imena ili jastuka na kojem nema nijedne točkice, ha ha ha. Iako sada prevladava trend crno-bijelih soba za klince i monokromatika je sve izraženija, pokušavam se oduprijeti tome. Smatram da djeci, posebno maloj, trebaju boje. Ma ja sam vam jako šarena osoba – ističe simpatična kreativka, a nas zanima što čini najveći dio narudžbi. – Većina stvari koje izrađujem su personalizirane sitnice. Na jastucima u obliku zvijezde piše ime, datum i sat rođenja, kao i težina i dužina djeteta… Isti podaci se mogu napisati i na male drvene zvijezde, a odnedavno se bavim i lijepim pisanjem, tako da se uz oslikane okvire mogu dobiti i personalizirane poruke… Od univerzalnih stvari, koje nisu personalizirane, tu su zastavice i drvene girlandice. S kupcem se uglavnom dogovaraju svi detalji.

Svako toliko ubacim neki novi proizvod. Baš nedavno sam krenula s okvirima i drvenim girlandama koje su jako lijepo primljene. Za blagdane spremam zvijezde za bor koje su lani ‘planule’, a plan je proširiti se izvan Hrvatske, otvoriti shop na platformama poput Etsyja. Također, u suradnji s prijateljicama kreativkama (Mr. Bear i Roda Moda) možda dođe i do otvaranja nekog prostora u kojem bi bili izloženi svi proizvodi koje nudimo – zaključuje Adriana, a mi vas pozivamo da njezin rad pogledate na stranici www.facebook.com/kikicbutikic ili je kontaktirate na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Foto: Vedran Karuza

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 21:10