PROFIL

Predstavljamo Teu Stamenković iz domaćeg brenda My Little Clouds

Zagrepčanka je u potpunosti posvećena hobiju koji joj je s vremenom postao posao. Ispričala nam je što sve lijepo izrađuje

PROFIL

INFO: ručno rađeni proizvodi za djecu
WEB: www.mylittleclouds.net
MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
FACEBOOK: My Little Clouds
INSTAGRAM: @mylittleclouds_hr

Simpatični domaći brend My Little Clouds osvojio nas je na prvu unikatnim proizvodima za klince. Idejna pokretačica, Tea Stamenković iz Zagreba, priča nam o čemu je riječ i kako je sve počelo.

- Po struci sam diplomirani inženjer tekstilne tehnologije. Nemam dnevni posao, sasvim sam posvećena brendu My Little Clouds. Riječ je o platnenim slovima ukrašenim različitim detaljima, mobilima, okvirima, jastucima te po novom i ogradicama za dječji krevetić u obliku oblaka. Sama ideja rodila se pod utjecajem više faktora koji su bili aktualni u mom životu u tom trenutku, ponajprije ljubav prema kreativnom izražavanju. Oduvijek sam voljela igrati se materijalima, bojama, dizajnirati te istraživati nešto novo. Činjenica da sam u tom trenutku bila nezaposlena svakako mi je pomogla da shvatim što želim u životu i da se odlučim na taj veliki korak. I tako je nastao My Little Clouds - objašnjava Tea i ističe da je velik doprinos ljubavi prema poslu imalo i majčinstvo.

STANDARDI

- Budući da sam i sama majka dvoipolgodišnjaka, želja mi je uveseljavati roditelje i djecu svojim proizvodima. Kad su klijenti zadovoljni i sretni što moji proizvodi ukrašavaju dječje sobice njihovih mališana, to mi je poticaj i vodilja za dalje - kaže svestrana kreativka i dodaje da su joj kvalitetni materijali na prvom mjestu.

- Svi materijali zadovoljavaju brojne europske standarde. Isto tako, pamučni materijali imaju certifikat Oeko Tex Standard, kao potvrdu o proizvodnji proizvoda koji ne sadrže štetne supstance i kemikalije. Punjenje koje se koristi za slova, jastuke i ogradice je antibakterijsko i antialergijsko - ističe.

Tea je po struci diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije. Obožava se igrati s materijalima, bojama

Tea kaže da sam proces izrade predmeta počinje idejom, a zatim slijedi krojenje.

- Zatim režem, šivam, punim, opet šivam... - smije se Tea čija je kreativna radionica zapravo njezin stan.

Svi predmeti koje napravi personalizirani su i mogu se raditi u brojnim kombinacijama prema željama klijenata

RUČNI RAD

- Zasad je moj poslovni prostor ujedno privatni, što znači da imam svoj kutak u našem stanu u kojem se budi sva moja kreativnost i tu nastaju svi proizvodi - kaže, a mi je pitamo po čemu su baš njezini proizvodi posebni.

- Posebni su po tome što, primjerice, platnenih slova ima puno i konkurencija je velika, ali nitko ne šiva detalje na slova kao ja. Po tome su sigurno posebna. Isto tako, mobili su ručni rad. Naime, i taj dio s drvom odrađujem sama tako da i režem, bojim, bušim, spajam... - kaže Tea.

Sve stvari koje izrađuje personalizirane su i mogu se raditi u neograničenim kombinacijama, prema željama klijenata. Od Tee se mogu naručiti platnena slova, okviri s detaljima i imenima, mobili, jastučići te uskoro i zaštitne ogradice u obliku oblaka.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:33