Made in Croatia

Predstavljamo Zdenku Bošnjak iz brenda Petroleo Handmade

Personalizirani i jedinstveni detalji za dom

Zagrepčanka Zdenka Bošnjak cijeli svoj život, kaže, smišlja, dizajnira i izrađuje lijepe stvari. Estetika joj je jednostavno u krvi, a bez kreativno provedenog vremena, otkriva, ne može zamisliti dan.

Ova majka dvoje djece dugo je godina bila vlasnica jedne od najljepših gradskih cvjećarnica Botanice Loce, a onda je odlučila krenuti drugačijim, ali opet sličnim smjerom.

PASTELNE NIJANSE

- Rukotvorine su me oduvijek fascinirale. Sve je počelo 2012. godine kada sam spontano krenula s izradom personaliziranih proizvoda za djecu. Jedna stvar je vodila drugoj i tako je nekako nastao brend Petroleo Handmade u sklopu kojeg izrađujem zaista svašta, od ukrasnih jastuka, unikatnih i personaliziranih lutki u obliku mački, zečeva, leptira, robota i vilenjaka, preko suvenira, sezonskih dekoracija pa sve do dekoracija za dječju sobu.

Svaki proizvod je pomno stiliziran te prati aktualne trendove s daškom patine u detaljima - priča Zdenka i dodaje kako u izradi svojih rukotvorina najviše koristi miks najrazličitijih materijala - pamuka, vune, tila, šljokica, delikatne svile, razigrane pom pom ukrase, teksturirane čipke..., a od boja uglavnom dominiraju bazične pastelne nijanse koje svakom proizvodu daju dodatni šarm, upečatljive su, a opet ne dominiraju agresivno prostorijom te se lako uklapaju u bilo koji stil uređenja.

- Što se tiče tehnika izrade, uglavnom se sve svodi na šivanje i vezenje, bojanje i kaširanje. Pojedine proizvode radim u suradnji s lokalnim majstorima pa naknadno sama dorađujem da bih došla do finalnog proizvoda. Jako mi je važno da ništa ne bude površno izrađeno. Kvaliteta i unikatnost prije svega - ističe Zdenka. Njezini kupci, otkriva, nisu nekog određenog profila. Ima tu žena, muškaraca, djevojčica, dječaka, majki, baki, deda...

STILSKI UKRAS

- Netko kod mene kupuje jer želi stilski ukras za interijer, a netko želi savršen, ali ne komercijalan poklon za dragu osobu. No, svima je zajednička jedna stvar, a to je da žele kupiti nešto originalno - priča. Sve proizvode brenda Petroleo Handmade možete pogledati i naručiti na Facebook stranici Petroleo handmade.

Pogledajte najpotpuniji vodič za kupovina poklona!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:33