PRVI DAN LJETA

Pretvorite svoj dom u romantičnu morsku oazu

 

Misteriozna mitska bića iz grčke mitologije koje imaju glavu žene, a tijelo ribe već stoljećima inspiriraju mnoštvo kreativnih projekata. Legenda kaže da su živjele na otoku Sirenum scopuli koji se sastojao od velikog i oštrog kamenja. Bile poznate po tome što su imale izrazito zavodljiv glas. Kada bi zapjevale, nijov zavodljivi glas bi čuli mornari koji bi se, omamljeni tim divnim pjevom, zaputili prema tom otoku i doživljavali brodolome.

Te misteriozne priče uvijek su tako uzbudljive. Danas morske sirene vežemo uz predivna bića koja su pola žena, a pola riba i najčešće nas asociraju na more, školjke, peraje, i naravno, najpoznatiju sirenu iz naše pop kulture - Ariel.

Budući da ih vežemo uz te predivne morske dubine, nije ni čudo da nas inspiriraju i za uređenje naših interijera. Zar ne bi bilo predivno i opuštajuće od svog doma napraviti malu morsku oazu s elementima iz svijeta prekrasnih morskih sirena?

U nastavku vam donosimo neke detalje iz webshopova. Etsy je nažalost jedini na ovom popisu koji ne dostavlja u Hrvatsku ali ga to ne sprječava da postane destinacija za inspiraciju za neki potencijalni DIY projekt.

Još cool webshopova koji dostavljaju u Hrvatsku možete pronaći ovdje.

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:30