Otoci veliki i mali

Razmišljate o kuhinjskom otoku? Evo nekoliko izvrsnih ideja!

Otvoreni rasporedi prostorija u stanovima najčešće se ostvaruju spajanjem dnevne sobe s blagovaonicom i kuhinjom kako bi se dobio prozračan i protočan prostor u kojem svakodnevne aktivnosti poput kuhanja i obroka te popodnevnog opuštanja postaju prava društvena aktivnosti. Stoga ne čudi da se s vladavinom otvorenog tlocrta stanova pojavila i česta uporaba kuhinjskih otoka kao dodatne radne plohe te ujedno i prostora za doručkovanje ili brzinsku večeru, druženje uz čašu vina i pripremanje svakakvih čarolija u kuhinji.


Ako ste uvijek maštali o kuhinjskom otoku, ali niste bili sigurni kako biste ga uklopili u svoje uređenje, kako bi on sve mogao izgledati te koje sve značajke može imati, došli ste na pravo mjesto po novu dozu inspiracije. Kuhinjski otok možete dati izraditi tako da bude u skladu s vašom kuhinjom, možete kupiti samostojeći otok koji odskače u potpunosti od ostalog namještaja ili možete prenamijeniti stari stol ili komodu kako biste unijeli poseban šarm u svoju kuhinju.


Otok koji u sebi skriva prostor za odlaganje posuđa, cijeli sudoper ili pećnicu ili, pak, pokretna kolica koja služe za dobivanje dodatnog prostora te se po potrebi mogu premještati s jedne strane kuhinje na drugu samo su kap u moru mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju. Na fotografijama u nastavku te u našoj galeriji možete pogledati brojne izvrsne interijere u kojima je kuhinjski otok neizostavan dio uređenja pa vam zato želimo ugodno pregledavanje i sretno maštanje i planiranje vaše idealne kuhinje!




Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:34