NOVE MODNE KOLEKCIJE GARDEROBE

Skandinavski glamur za zimske dane i praznične noći

Aleksandar Selak snimio editorial za Garderobu

Mladi modni fotograf Aleksandar Selak snimio je editorial za Garderobu koja predstavlja predproljetne kolekcije skandinavskih brendova Baum und Pferdgarten, By Malene Birger, Ganni i Rodebjer.

Kolekcija Rodebjer ističe se city lights uzorkom u kontrastu sa crnim plišom dok od boja prevladava pudrasto ružičasta te ledena srebrno bijela. By Malene Birger svoju je inspiraciju s Marlene Dietrich i glamurom iz 1920-ih ispričala pretežito kroz sjajne materijale i prozračni til. Time je postignuta elegancija kroz lepršavost i rafinirane sitne detalje izrađene od perlica i tila.

Kolekcija Baum und Pferdgarten istovremeno posjeduje romantični i opskurni dodir ženske prirode. Izdvaja se po maskirnom uzorku sa izrazito ženstvenim krojevima, poput lepršave haljine čiji je maskirni uzorak ispunjen urbanom indigo plavom bojom. B&M poziva na slobodu kombiniranja krojeva, materijala i boja – primjerice, prozračnih viskoznih haljina s udobnim mekanim bundama i bomber jaknama od umjetnog krzna, dok je snažan kontrast izražen u popularnim majicama s natpisima.

U kolekciji Ganni naglasak je i dalje na dugim maxi haljinama sa cvjetnim printom, od baršuna, čipke, viskoze i svile, te mohair puloverima koji ovoga puta dolaze u žutoj boji. Veliki dio kolekcije dolazi u ružičastoj boji koju je Ganni nazvao “sea pink”, te će se u Garderobi u toj boji moći naći puloveri, hlače, haljine i kožne jakne. Pravi uvod u novo proljeće.

Predproljetne kolekcije Baum und Pferdgarten, By Malene Birger, Ganni i Rodebjer pozivaju na igru spajanja elegantnih materijala poput tila, pliša i sjajnih materijala ukrojevima i bojama koje kreiraju glamur prilagođen prazničnom razdoblju koje je pred nama. Drugi dio kolekcija predstavlja kolorit koji nagovještava buđenje prirode i dolazak proljeća.

Kolekcije potražite u trgovini Garderoba, Martićeva 17, Zagreb.

Foto: Aleksandar Selak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:12