8 najljepših skandinavskih kuhinja

Skandinavski stil + izvrstan dizajn = kuhinja iz snova

 

Kuhinja je srce našeg doma, pravo središte zbivanja, mjesto gdje ujutro pripremamo svoju prvu kavu koja će nam pomoći da preživimo dan, mjesto gdje s puno ljubavi pripremamo obroke za sebe i svoju obitelj i gdje krademo zadnje zalogaje prije spavanja. Uvijek prepuna boja i mirisa, mjesto je gdje naša kreativnost dolazi do izražaja, potpomognuta poticajnim i toplim okružjem. Zato s posebnom pažnjom planiramo i uređujemo ovaj ključan dio našeg doma kako bi naša savršena kuhinja bila idealan spoj ljepote i funkcionalnosti.

S druge pak strane karakteristike skandinavskog dizajna su jednostavnost, funkcionalnost, praktičnost, trajnost, pouzdanost, kvaliteta, estetika, čiste linije… Uređenje kuhinja u skandinavskom stilu temelji se, dakle, na jednostavnosti i kulturi materijala, a uglavnom su to eco-friendly, funkcionalne, minimalističke, nenametljive, ali istodobno tople, prozračne i svijetle kuhinje, često akcentirane upotrebom drva, sirovog čelika, odnosno materijala dostupnih iz lokalnih resursa. U njima prevladavaju svijetle boje, najčešće bijela, koja se kombinira sa zagasitim bojama, primjerice crnom ili sivom, ali dopuštene su i druge pastelne svijetle boje kao nježnoružičasta, svijetloplava i žuta, a ovo je naš izbor najljepših skandinavskih kuhinja. Pogledajte ih u nastvaku, inspirirajte se i slobodno ukradite pokoju ideju!

1. Ova je kuhinja kombinacija bijelih i tamnoplavih kuhinjskih ormarića upotpunjena hladnjakom od nehrđajućeg čelika, crnom blagovaonicom, drvenim podovima i sivom kamenom radnom površinom.




2. Bijeli kuhinjski namještaj s pozadinom od stakla te drvenom radnom površinom i policama.


3. Bijela kuhinja s hladnjakom od nehrđajućeg čelika, jednostavnim pločicama i detaljima od inoxa te drvenim stol.



4. Bijeli kuhinjski ormari i kuhinjski otok u kombinaciji s mozaik pozadinom učinili su ovu kuhinju posebno zanimljivom, zar, ne?





5. Jednostavni četvrtasti oblik zidnih pločica u ovoj bijeloj kuhinji s drvenom radnom plohom i otvorenim policama izgledaju fantastično.




6. Ako želite da vam kuhinja izgleda toplo kopirajte stil ove kuhinje s drvenim kuhinjskim namještajem, drvenim gredama na stropu, elegantnim mozaikom na zidu te kuhinjskim otokom.


7. Bijeli kuhinjski namještaj s bijelom radnom površinom te sirovim ciglenim zidom.





8. I posljednja crna elegantna kuhinja



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:03