Od šarenog do chic prostora

Slatki makeover dječje sobe

 

Dječja sobica često nam služi kao mjesto na kojem možemo malo eksperimentirati s bojama koje bismo inače rijetko koristili u zajedničkim prostorijama, a rezultat budu šarene i vesele prostorije kao stvorene za igru. Kao i mi, tako i naši klinci zaslužuju da im tu i tamo osvježimo prostor u kojem borave kako bi bolje odražavao njihovu osobnost, ali i dob pa tako jarko obojene prostorije u jednom trenutku zamijene staloženije, ali jednako lijepe sobe.


Sobica na fotografijama prije preuređenja imala je bijeli namještaj i zidove izražajne plave boje, s kontrastnom žutom odabranom za prostor garderobe. Iako je ideja bila dobiti vedar prostor, s obzirom na to da je riječ o površinski maloj prostoriji ova zasićena boja bila je prejaka te je prilikom preuređenja zamijenjena klasičnom bijelom kako bi se sobica doimala većom.



Osvježenje je dobiveno pomoću izvrsne zelene koja je uniseks, iako je ovdje upotrijebljena za sobu za dečkića, a izgleda fantastično u kombinaciji s bijelom, crnom i bojom svijetlog drva.


Iako je izražajna, nijansa ove zelene zapravo je zagasita i podsjeća na boju školskih ploča. U ovom je primjeru odabran moderan izgled zida tako što je zelena zadržana na donjoj polovici zida i funkcionira kao zaglavlje kreveta dok je gornji dio neutralan i u skladu sa stropom i ostalim zidovima. Iznad "zaglavlja" postavljeno je nekoliko ukrasnih okvira većinom u crno-bijeloj varijanti kako zid ne bi bio prešaren.

Stari okvir za krevet zamijenjen je novim i ostavljen u prirodnoj boji drva, s otvorenim policama za odlaganje knjiga i igračaka. Za stvari u sobu je dodana i preuređena stara komoda po kojoj se može pisati kredom.

Ostatak garderobe odlaže se u prostoru ormara koji je od pogleda skriven lijepim zastorom bijele boje sa zelenim trokutićima, a koji uz pomoć zelene stolice i posteljine zelene boje stvara objedinjeni izgled prostorije. Kako vam se čini ovaj mali makeover?

Izvor: Not Just a House Wife

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:47