KAKO IH UREDITI?

Spavaće sobe u potkrovlju

 

Potkrovlja se više ne smatraju prostorima za skladištenje. Tavanski prostori sve se češće preuređuju u stambene jedinice koje oduševljavaju ambijentom. Taj je trend počeo prenamjenom industrijskih kompleksa, a nastavio se preuređenjem tavana starih zgrada u užim središtima gradova. No, kako bi finalni rezultat bio maksimalno originalan, potrebno je slijediti neka pravila. U ovom vam članku donosimo četiri savjeta kako urediti spavaću sobu u potkrovlju koja će biti ugodno mjesto za odmor, osobito ako je mala. Evo nekoliko savjeta.

Koristite svijetle boje

Većina tavana je prilično mala i često nudi malo prirodnog svjetla, što znači da treba izbjegavati tamne boje: svijetle boje mogu učiniti da se soba doima veća i svjetlija, a to je upravo ono što vam je potrebno za stvaranje ugodnog ambijenta. Preferirajte jednu boju za cijelu sobu kako bi ju zadržali otvorenim, jer kad oko ne uočava podjele, opaža veći prostor. Ovaj učinak se pojačava ako odaberete pod, koji će odgovarati boji zidova i stropa. Stropne grede, ako ih ima, mogu biti obojene smeđom ili crnom bojom kako bi ih naglasili - budući da su grede nagnute prema gore, oko također opaža viši prostor.

Koristite minimalno namještaja

Kako su spavaće sobe na tavanu obično male, zatrpavanje prostorije namještajem nikako nije dobra ideja. Odlučite se za manje komade poput kreveta u punoj veličini umjesto king size veličine i uključite samo ono što vam je zaista potrebno kako bi prostor bio udoban. Uskladite boje vašeg namještaja sa zidovima kako biste stvorili prozračnu sobu, osim toga, miješanje neutralnih tonova vrući je trend za kreiranje modernog doma.

Postavite svoj namještaj strateški - tako da prirodno svjetlo bude tamo gdje ćete provoditi najviše vremena. Obično to znači postavljanje kreveta ispod prozora. Koristite ugradbeni namještaj za odlaganje, koji vizualno neće odudarati od dizajna sobe.

Foto: digsdigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:16