UBER I HYUNDAI

Stižu leteći taksiji. Da, dobro ste pročitali!

Budućnost je došla - barem po pitanju letećih automobila. Hyundai i Uber predstavili su koncept za budućnost zračnih taksija, koji bi trebali zaživjeti 2023. Riječ je o modelu koji bi imao sjedalo za vozača i četvero ljudi, bio tih, vrlo brz i imao bi padobrane, u slučaju da nešto pođe po zlu

Hyundai je još jedan proizvođač automobila koji je skrenuo pozornost s cesta na nebo i u partnerstvu s Uberom dizajnirao koncept buduće zrakoplovne taksi uslugu.

Korejski je proizvođač prikazao model svog zrakoplova S-A1 na najvećem svjetskom sajmu elektronike koji se prošli tjedan održao u Las Vegasu (CES). Riječ je o malim električnim putničkim vozilima pod nazivom Urban Air Mobility (UAM), modelu koji bi koristio zračni prostor iznad gradova.

Uz vozilo, tvrtka je predstavila i nacrte za infrastrukturu na zemlji kao podršku letećem taksiju, kojom upravlja partner tvrtka Uber, a uključuje strukturu s platformom za slijetanje na vrhu i prilagodljivi minibus koji Hyundai naziva "namjenski izgrađeno vozilo" (PBV), koje se može prilagoditi različitim funkcijama dok prevozi putnike s mjesta preuzimanja do centra za polijetanje.

Predstavljeni model zrakoplova S-A1 može prevesti do pet osoba, uključujući i pilota, i ima više rotora koji povećavaju sigurnost u slučaju bilo kojeg pojedinačnog kvara, te ima sustav padobrana za slučaj nužde. Izgrađen je od laganih karbonskih materijala, a u unutrašnjosti je opremljen tehnologijom za zabavu i udobnost putnika.

Uber se nada da će u suradnji s Hyundaijem stvoriti uslugu koja će biti pristupačna i dostupna svima.

Izvor: dezeen.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:12