KORISNI TRIKOVI

Što napraviti kada vam se ne sviđa vaša kuhinjska rasvjeta? Imamo dva prijedloga

 

Živite u unajmljenom stanu koji je daleko od savršenog, no ipak ste se potrudili unijeti malo svoje osobnosti u novi prostor. Sve ste dobro izribali, maknuli ružni tepih, prekrili stari kauč novom presvlakom, osvježili prostor biljkama, jastučićima i ukrasima. Iako ne možete puno toga izmijeniti, učinili ste sve kako biste prostor učinili svojim malim carstvom. No, unatoč svim naporima uvijek se nađe jedna bolna točka u prostoru koja nas posebno smeta, pogotovo kada nemamo odriješene ruke to urediti po svom guštu.

Ako je ta bolna točka kod vas ružna kuhinjska rasvjeta, potpuno vas razumijemo! Stoga u nastavku donosimo dva odlična primjera unajmljenih prostora u kojima su stanari odlučili stati na kraj nepraktičnoj i neprivlačnoj rasvjeti i unijeti svoj pečat u prostor. Uzeli su stvari u svoje ruke i dodali u prostor dva kreativna rješenja privremenog karaktera kako bi nadomjestili i sakrili ružnu postojeću rasvjetu.



U ovom primjeru stanari žive u skladu s krilaticom "manje je više" i ljubitelji su jednostavne i pročišćene estetike. U njihovom unajmljenom domu u kuhinji je postavljena rasvjetna staza koju nisu mogli ukloniti pa su osmislili kako ju nadograditi! Budući da im se sviđao izgled izloženih žarulja na jednostavnom kabelu odlučili su postaviti adaptere na postojeću stazu. Taj mali element postavlja se na mjesto gdje bi inače išla klasična žarulja, a omogućuje uključivanje električnog kabela visilice u samu struju. Stanari su potom jednostavno uključili viseća tijela sa žaruljama koje im se sviđaju! Brzo i efikasno preuređenje koje mogu jednako lako skinuti i ponijeti sa sobom kada se budu selili.



U drugom domu u kojem je ružna rasvjeta skrivena na kreativan način to je učinjeno pomoću biljaka! Naime, postojeća stropna rasvjeta stanarima je djelovala kao šaka u oko pa su se domislili kako ju sakriti od pogleda. Prvo su učinili sličnu stvar kao i stanari iz prethodnog primjera - pomoću adaptera postavljenih u postojeće utore za žarulje spustili su visilice sa sjenilima koja im se sviđaju. Na strop su potom postavili nekoliko neprimjetnih bijelih kukica na koje su namotali višak kabela od rasvjete, ali i drveni okvir sa žicom koji su prekrili raskošnim viticama zlatnog puzavca. Izvrsna ideja!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:08