UPOZNAJTE TRI KREATIVKE

Studio POKE: Kako su se tri prijateljice iz studentskih dana udružile i pokrenule svoj posao iz snova

Kreativan, zabavan i produktivan dizajnerski studio - tako svoj posao opisuje Petra, jedna od vlasnica slovenskog studija POKE, čiji tim čine Petra, Tanja i Živa, tri potpuno različita karaktera koji se savršeno nadopunjavaju. Upoznale su se tijekom studija dizajna interijera, nakon kojeg ih je život odveo u raznim smjerovima. Ipak, kako život zna biti prepun iznenađenja, ponovno ih je spojio u studio POKE.

TOLIKO VOLE IZAZOVE, DA SI IH POSTAVLJAJU I SAME

U kreativnoj industriji učenje nikad ne prestaje. - Znanje i vještine stalno se trebaju nadograđivati učenjem novih stvari, ali i postavljanjem novih izazova - rekla nam je Petra. Stoga su, osim izazova koje im postavljaju klijenti, same sebi postavile jedan zanimljiv izazov koji na Instagramu možete pronaći pod hashtagom #pokepatternchallenge. Svakog petka stoga osmišljavaju i objavljuju neki novi zanimljiv uzorak na svojem Instagram profilu i Facebook stranici, a njihovim pratiteljima to je postao zanimljiv sadržaj koji željno iščekuju. Sljedeće godine u planu imaju novi izazov.

Svaki interijer ima svoju priču. Interijer "Helena" najnoviji je projekt oglednog interijera čije je uređenje inspirirano grčkom božicom Helenom, najljepšom božicom grčke mitologije.

PROJEKTI KOJI IH VESELE

Trenutačno rade na opremanju jednog modernog Airbnb stana u centru Ljubljane, uredskog prostora jedne poznate ljubljanske tvrtke i na interijeru hotelskog prostora u primorskom dijelu Slovenije. Naravno, najviše vole kad su njihovi klijenti otvoreni kreativnim rješenjima te kad u svoje projekte mogu uložiti svu svoju kreativnost i pomicati granice uređenja interijera. Svaki im se projekt temelji na posebnoj priči, jer je za njih svaki klijent drukčiji. Kako kažu, važno im je stvoriti odnos s klijentom koji počiva na uzajamnom povjerenju jer onda u potpunosti mogu razumjeti njihove želje, i tada nastaju najbolji projekti.

NEMAJU SPECIFIČAN STIL, SVAKI PROJEKT PRIČA SVOJU PRIČU

- Ne definiramo se specifičnim stilom, ali dijelimo stavove. Na dizajn gledamo kao na integrirani strukturirani kreativni proces koji ovisi o svakom pojedinačnom projektu. Vjerujemo u multidisciplinarni pristup zato što volimo kombinirati različite načine dizajna - dizajn interijera, proizvoda, grafički dizajn… Jedan od njihovih najnovijih projekata nosi ime "Helena", prema najljepšoj grčkoj božici.

Svoje prve korake u uređenju interijera pod ovim su imenom započele prije godinu i pol dana, do danas su radile na brojnim zanimljivim projektima, a cilj im je uskoro proširiti svoj kreativni tim i probiti se na strana tržišta.

Njihov rad možete pratiti i na društvenim mrežama, na Facebook stranici Studio Poke i na Instagram profilu Studio Poke.

Foto: Studio Poke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:51