NOVI TREND

Svi pričaju o jednom detalju u boravku Davida i Victorije Beckham: ‘Tako jednostavno, a tako luksuzno‘

Victoria i David Beckham

 /SHUTTERSTOCK

Luskuz je postao tiši i nekako miriniji, što dokazuje i moderan rustikalni stil, sve veći trend u svijetu interijera. Pojavljuje se čak i u kući Beckhamovih u engleskoj regiji Cotswolds. Naime, rustikalno, prirodno drva zauzima središnju ulogu u dnevnom boravku Victorije i Davida Beckhama: izložene stropne grede daju mu osjećaj seoske kuće, dok kristalni luster uz tamnozelene zidove donosi povišenu energiju interijeru koji je istodobno organski i suvremen, opisuje H&G.

"Moderan rustikalni stil je bez sumnje popularan jer vješto kombinira šarm starog svijeta s modernom elegancijom, što ga čini prilično upečatljivim. Ova estetika naglašava ljepotu prirodnih materijala, minimalističkih elemenata i tople, privlačne atmosfere", prokomentirala je Nina Lichtenstein, dizajnerica interijera sa sjedištem u Westchesteru, za Homes & Gardens.

Ona smatra da drveni strop kod Beckhamovih savršeno dočarava sve što je atraktivno u ovom stilu, dodajući toplinu, karakter, autentičnost, teksturu i vizualni interes prostoru. Naime, upotreba prirodnog drva uspostavlja snažnu povezanost s prirodom, pojačavajući njegovu rustikalnu privlačnost, a što je najbolje od svega, drveni stropovi mogu imati različite završne obrade, omogućujući prilagođavanje izgleda željama ukućanima, od elegantnog i modernog do rustikalnijeg i istrošenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:44