ZA UREĐENJE BEZ GREŠKE

STILOVI KOJI SE VOLE Rustikalni i suvremeni stil

Evo kako kombinacijom dva stila do toplog doma!

Volite jednostavne i čiste linije suvremenog stila, ali biste ga voljeli malo "utopliti", i jednostavno ne znate kako? Dodajte mu rustikalnih elemenata! Kombiniranjem različitih stilova moguće je stvoriti dom s puno osobnosti, koji će biti topao, ugodan i trendi. Ako žudite za sanjivom atmosferom, poigrajte se s kontrastnim detaljima, a ako vam je pre intenzivna i živahna kombinacija rustikalnih elemenata pomiješajte ju sa suvremenim stilom, kako bi se dobili prostor s karakterom.

Bez obzira na stil s kojim započinjete, zapamtite, treba uzeti samo najbolje od oba stila. Naravno, pritom pripazite na kontekst sobe koju uređujete. U nastavku vam donosimo naš odabir najboljih primjera uočenih na Pinterestu za uređenje kao iz najboljih svjetskih magazina.

Stvorite savršenu ravnotežu

S jedne strane jednostavne i čiste linije suvremenog stila, a s druge toplo i ponosno drvo koje pokazuje znakove vremena. Tajna uređenja leži u savršenoj ravnoteži oba stila.

Pitanje kontrasta

Da je kombiniranje ova dva stila poželjno najbolje dokazuje fotografija spavaće sobe iznad. Dopuštajući da se jasno vide razlike i kontrasti, dobivena je savršeno uređena soba. Stoga, slobodne pretjerajte ako je potrebno.

Suvremeni detalji u rustikalnom ambijentu

Ako je baza vaše sobe rustikalna kao u ovom primjeru, s istaknutim drvenim gredama i velikim središnjim stolom. Usredotočite se na jedan ili dva suvremena elementa, kao u slučaju ovih pastelnih lampi i stolica, koje su se savršeno uklopile u rustikalni ambijent.

Rustikalni detalji u suvremenom okruženju

No, ako je vaš prostor suvremen, nemojte se ustručavati dodati rustikalnih detalja u sobu, bilo da je to stari drveni stol za blagovanje, pletene stolice, ili svjetiljke.

Minimalno i bijelo

Također, ako vam prostor ima više minimalističkih elementa, osobito u bijeloj boji, elementima rustikalnog stila možete i te kako sobu učiniti toplijom i ugodnijom.

Industrijska atmosfera

Rustikalni je ambijent može biti savršena baza za opremanje čak i u industrijskom stilu. Na zidove i podove dodajte suvremeni ili metalni namještaj i ukrase za rezultat kao iz najboljih časopisa o interijerima.

Rustikalni podovi i stropovi

Rustikalni stil ne uključuje samo drvene podove i stropove, već i kamen. A od svih prostorija u domu kupaonica najbolje može interpretirati ovaj trend, dodajući suvremene komponente. Dojam koji možete postići je moderni spa u skandinavskom stilu.

Obnovljeni materijali

Već smo naglasili važnost drveta u rustikalnom stilu, kao i druge autentične materijale na kojima je utjecaj vremena ostavio vidljive znakove. Kao i u slučaju ovog ogledala od masivnog drveta u izrazito rustikalnim stilom, ali u savršenom skladu s izrazito suvremenom okolinom.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 21:45