Uređenje interijera

Trendovi koji su obilježili ovu godinu

 

Kako je siječanj pravi trenutak za stvaranje planova za godinu koja slijedi, tako je prosinac savršeno vrijeme za pregled ključnih događaja, naučenih lekcija i situacija koje smo proživjeli protekle godine i na privatnom i na poslovnom planu. Uvijek je zanimljivo pobrojati i što nas je sve oduševljavalo kroz godinu i što ju je obilježilo, a jedna od stvari koju nikada ne možemo izbjeći brojni su trendovi koji iz godine u godinu utječu na način na koji se odijevamo, ali i kako uređujemo svoj dom. Pogledajte koji su trendovi ostavili traga na našim životnim prostorima protekle godine!



Novi stil modernog namještaja

Obilježen kolekcijom američke tvrtke West Elm naziva "New Modern", ovaj trend u uređenju uključuje minimalistički namještaj sa zakrivljenim rubovima i upečatljivih boja kojima se u prostor unosi malo razigranosti, a vedre nijanse uključuju paletu pastelnih boja i tonova dragog kamenja. Odabirom ovakvog namještaja omekšava se često strog izgled modernih prostora.



Bež nijanse

Iako mnogi misle da su nijanse pijeska dosadne i bezizražajne, ove godine prekrasni interijeri uređeni upravo tim neutralnim bojama dokazali su nam suprotno. Slojevi uređenja ostvareni različitim materijalima i teksturama, ali u toj paleti boja unose neočekivanu dinamiku u prostor, a sam rezultat je elegantan prostor u kojem je pravi užitak boraviti.

Kuhinje bez gornjih ormarića

Ove smo godine primijetili i da su se brojni dizajneri odlučili odreći gornjih kuhinjskih elemenata, osloboditi prostor suvišnog namještaja i umjesto toga tretirati zid kao prostor za izlaganje slika i dekorativnih predmeta čime kuhinja postaje sofisticirani prostor koji se može s lakoćom stilizirati.



Ručno rađena keramika

Već jedno vrijeme vlada ludilo za ručno rađenim predmetima koji nam pomažu unijeti poseban šarm u naše prostore, suptilnost prirodnih oblika i ljepotu ručnog rada. Ukrasni tanjuri, dekorativne vaze i slični predmeti daju prostoru dozu nesavršenosti koja čini finalno uređenje jednostavno savršenim!



Okrugla ogledala

Okrugla ogledala predstavljaju trend čija popularnost jednostavno ne jenjava i s dobrim razlogom cijelu godinu privlači pozornost u interijerima. Svojim zaobljenim oblikom ovakvo ogledalo pomaže prekinuti vladavinu ravnih linija u prostoru, a pritom stvara dojam većeg prostora.



Šarene kuhinje

Potpuno bijele kuhinje jedno su vrijeme bile prave vladarice trendova, no 2017. godina uvela je ponovno boju u naše živote. Kuhinjski otoci prekriveni pločicama u boji, ružičasti ormarići, jarko žuti barski stolići... Vlasnici domova sve su spremniji odmaknuti se od predvidive kombinacije bijelog mramora i metro pločica i odlučiti se za nešto odvažnije.

Hygge

Od kraja prošle pa tijekom cijele ove godine cijeli je svijet pričao o danskom konceptu uživanja u udobnosti i druženju u okviru svoga doma naziva hygge. U interijerima ga predstavljaju meke teksture dekica i tepiha, svjetlost svijeća i slični predmeti zbog kojih nam je boravak u toplini doma još ljepši.

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:13