nova godina, novi dom

Trendovi u uređenju za 2017. godinu

Ne trebate čekati proljeće da uvedete neke novosti u svoj dom! Planirate postupnu renovaciju doma ili samo brzinsko osvježavanje pojedinih prostorija? Početak nove godine idealno je vrijeme za to - nove odluke, nova godina i novi dom! Društvene mreže pomažu nam da se nadahnemo i da svoje nadahnuće podijelimo s drugima pa se, osim neizbježnog Instagrama, kao odlično vizualno pomagalo nametnuo i Pinterest kao posebno koristan alat pri planiranju aktivnosti u našem domu. A sudeći po aktivnostima njegovih brojnih korisnika i najpopularnijim fotografijama u kategoriji uređenja doma, ovo su trendovi koje u 2017. godini nećemo moći ignorirati!

Mornarskoplava boja izvrstan je odabir za modernizaciju pomalo umornih interijera pa zašto ne biste svoj dom osvježili ovom tamnijom paletom boja? Uklopite tamnoplavu boju u svoj prostor jastučićima i presvlakama za namještaj ili obojite donje kuhinjske ormariće kako biste svoj prostor podigli na višu razinu.

Drvene kolibe i rustikalno uređenje sve su nam češće nadahnuće jer nas oduševljava udobnost i toplina kojom zrače prostori uređeni drvetom, pletivom, mekim tkaninama i tradicionalnim detaljima koji podsjećaju na neka prošla vremena.

Podno grijanje sve je popularniji način štednje energije i održavanja ugodne temperature u domovima diljem svijeta! Podno grijanje pomoći da vam noge uvijek budu tople, no napredak tehnologije ide prema tome da se cijela prostorija sada može zagrijati s manje energije nego što inače crpe klasični načini grijanja.

Oblaganje velikih površina zidova drvenim daskama sve je traženiji dekorativan detalj u interijeru. Ponovno iskorištene drvene daske daju poseban, pomalo rustikalan izgled prostoriji i više nisu rezervirane za dnevne i spavaće sobe, već i kupaonice te kuhinje s ovakvim tretmanom zida izgledaju odlično!

Vrući trend u interijerima postaje i dekor od akrilnih materijala. Već smo spominjali prozirnost namještaja kao jedan od korisnih trikova za dobivanje dojma pročišćenosti prostora u malim stanovima, a dekorativni i funkcionalni komadi poput prozirnih stolica i stolića za kavu samo su djelić moguće primjene ovog materijala u našem domu.

Metalni detalji već su dulje iznimno popularan dodatak uređenju, a bakar će iduće godine zauzimati posebno mjesto u našim interijerima.

Urbano vrtlarenje nije novost, ali je sve omiljeniji hobi te unosi dobrodošle promjene u interijere koje ne možemo na drugačiji način osvježiti. U 2017. godini sve će traženije biti različite biljke puzavice koje će svojim zelenilom u tren oka naše prostore pretvoriti u moderne džungle idealne za bijeg od gradskog asfalta.

Hygge, magičan danski koncept življenja koji je ove godine zaludio svijet, i 2017. godine bit će neizbježan dio uređenja naših domova. Kako stvoriti taj poseban, udoban hyyge osjećaj u svojem domu? Doznajte ovdje.

Noćni ormarići ponovno dobivaju na važnosti kada se govori o uređenju spavaće sobe, a posebno se ističu jednostavni i moderni primjerci koji svojim jasnim linijama sami po sebi funkcioniraju kao ukras.

Uklapanje elegantnog izgleda mramora u interijer nikad nije bilo lakše ni jeftinije. Imitacija lijepih mramornih uzoraka u obliku tapeta danas se može naručiti preko interneta s nekoliko klikova mišem i brzo i lako ugraditi u bilo koji kutak našeg stana.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:27