Ideje za uređenje

Unesite toplinu u svoj dom ove zime

Promjena u prostoru u kojem boravimo unosi svježinu u našu svakodnevicu pa je stoga dobro povremeno unijeti poneku novost u naš interijer. Novi nanos boje, ukrasni detalji, moderni komadi namještaja, novi raspored u sobi, izbora zaista ima mnogo. Zima je doba godine kad posebno mnogo vremena provodimo upravo u domu pa je to važnije da naš prostor bude udobna oaza, toplo i meko skrovište od hladnoće i vanjskog svijeta. Danas vam donosimo nekoliko ideja kako svoj interijer ove zime učiniti još ljepšim nego što je sada!


Unesite toplinu u svoj prostor odabirom odvažne boje, kao što je bordo crvena, kako biste ga pretvorili u sofisticirano mjesto za druženje i odmor. Udoban kauč, kamin u kojem gori vatra, topli pokrivač, napitak za okrepu u ruci i spremni ste za uživanje! Željni ste velike promjene? Obojite čitav jedan zid u ovu fantastičnu boju! Ako vam je bordo ipak prehrabra boja za velike površine, odaberite je za detalje u prostoru - presvucite jastučiće baršunastom presvlakom te boje, nabavite bordo dekicu od bogatog pletiva ili se odlučite za mekani tepih upravo u tom tonu crvene.



Elegantan detalj u svakom uređenju bogata je tamnoplava boja koja predstavlja idealan odabir za zimske mjesece s kojim ne možete pogriješiti. Budući da ujedno i opušta, možete je bez ustručavanja uključiti u sve prostorije u svom stanu i odabirom detalja u toj boji dobiti udoban dnevni boravak, raskošnu spavaću sobu i ušminkanu kuhinju. Posebno efektno izgledaju velike površine izvedene upravo u toj boji, a ljubitelji umjerenosti mogu se okrenuti manjim detaljima, poput raznovrsnog namještaja, presvlaka i tkanina ili ukrasnih detalja.


Prirodni materijali dobra su ideja u svako doba godine! Posebno su dobrodošli u zimskoj sezoni kad unošenjem drvenih komada namještaja, ukrasnih detalja iz prirode i različitih prirodnih tekstura u svoj dom trenutačno možete stvoriti topliju atmosferu. Košare od šiblja, drvene police bez suvišnih premaza boje, različito bilje ili pak ukrasne grane samo su dio prirodnog dekora koji ove zime možete uključiti u interijer.


Kombinacija različitih toplih boja u interijeru stvara jednako tako toplu atmosferu koja poziva na druženje u udobnosti doma. Zagasiti tonovi crvene i narančaste koji se protežu po zidovima, namještaju i različitim slatkim detaljima zagrijat će vas čim stupite u prostoriju! Obratite pozornost na zagasite tonove koji također mogu biti iznimno šarmantni.


Metalik detalji odlično se slažu u kombinaciji s bijelom i sivom bojom u interijeru, stvarajući s lakoćom luksuzni izgled svake prostorije. Metalni okviri, svjetiljke od metala ili stolić s metalnom nosećom strukturom unijet će dašak stila u prostor pa obratite pozornost na to pri kupnji novih komada namještaja. Klasičnom odabiru zlatne i srebrne boje odnedavno se pridružila i boja bakra te boja mjedi pa imate na raspolaganju više mogućnosti. Važno je samo pripaziti da detalji u interijeru imaju usklađenu paletu metalik boja kako bi se istaknuli.

Izvor: Daily Dream Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:42