Objekt žudnje

Upoznajte Marinu Gombar iz brenda Jastook

Jastuci u obliku zvijezde i bora

Zagrepčanka Marina Gombar apsolventica je antropologije i sociologije koja godinama ima zanimljiv, kreativni hobi. Ona, naime, za sebe, članove obitelji i prijatelje izrađuje svakakve sitnice, od odjeće i nakita pa sve do igračaka i sitnica za dom. Silno je veseli ukrašavanje prostora stvarima koje su unikatne, ručno rađene i vizualno dopadljive. Tako nekako je i krenula priča o njezinom brendu Jastook.

- Prije malo više od mjesec dana, dosta spontano, odlučila sam osnovati ovaj brend. Prvi jastuk u obliku zvijezde bio je poklon teti za rođendan. Kako su ukućani s oduševljenjem prihvatili zvijezdu jastuk, napravila sam ih još nekoliko uz ideju da ih poklonim obitelji i prijateljima za nadolazeće blagdane. Jedan dan sinula mi je ideja kako bi bilo zabavno imati i jastuk u obliku bora, pa je tako nastao i taj oblik.

Kako volim fotografirati, bilo mi je zabavno kreirati atmosferu i fotkati jastuke, bez ikakva nadanja ili razmišljanja da će Jastook naići na ovakvo oduševljenje šire publike. Izrada jastuka i fotkanje su više bili trenuci vlastitog opuštanja nego pokušaj probijanja na tržište. Zapravo mi je bio velik šok, pozitivan naravno, kada sam shvatila da se publici doista sviđaju moji ručno rađeni jastuci - smiješeći se priča Marina i dodaje kako prilikom izrade svojih jastuka najčešće koristi pamučni materijal, a boje i uzorke bira, kaže, prema vlastitoj estetici.

- Kupci se uvijek iznenade veličinom jastuka. Svaki jastuk je ručno izrađen, izrada jednog traje i do dva sata. Ni jedna faza procesa nije automatizirana; od krojenja, rezanja, šivanja, punjenja do ručnog zatvaranja jastuka - ističe Marina.

Cijene se kreću od samo 10 do 70 kuna, a u budućnosti će, saznajemo, biti dostupni i drugi oblici jastuka namijenjeni raznim prigodama.

Čitatelji kojima se sviđa što Marina radi mogu joj se javiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poslati poruku na Instagram profil ili Facebook stranicu Jastooka.

Foto: Tomislav Krišto/HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:54