Mjesto za pet

Vrhunski danski namještaj

Lanac JYSK otvorio novu trgovinu u Zagrebu. Osim boljeg načina izlaganja proizvoda, naglasak u novoj trgovini je i na boljem osvjetljenju, ljepšim novim elementima, drvenim podovima i većoj preglednosti trgovine

Danski međunarodni maloprodajni lanac JYSK otvorio je vrata nove trgovine u Arena Parku potpuno uređene prema novom konceptu. U novoj JYSK trgovini kupci će moći lakše pronaći tražene proizvode i vrhunski namještaj s danskim potpisom.

- Riječ je o najnovijem konceptu 3.0 koji odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će svi naši kupci imati inspirativniji doživljaj kupnje. Osim boljeg načina izlaganja proizvoda, naglasak je i na boljem osvjetljenju, ljepšim nosivim elementima, drvenim podovima i većoj preglednosti trgovine - izjavio je Mikael Nielsen, član Uprave Retail, JYSK Nordic.

JYSK se odlučio na spajanje sa sestrinskom kompanijom Dänisches Bettenlager, čime je Uprava JYSK-a ušla u upravljačku strukturu te će se JYSK-u Nordic, koji trenutačno upravlja sa 1287 trgovina u 20 zemalja, pripojiti Dänisches Bettenlager sa svoje 1283 trgovine u 7 zemalja. Uz dvostruko više trgovina ove dvije kompanije postaju jedna poslovna jedinica.

- Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakterizira malo konkurenata, ali velikih. Novo spojeno sjedište bit će smješteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali sjedište Däniches Bettenlagera u Njemačkoj neće biti zatvoreno. JYSK će zadržati zaposlenike iz Dänisches Bettenlagera koji imaju veliko znanje o kompaniji i mnogo nužnih kompetencija. Ovo spajanje označava kombiniranje najboljeg od dvije uspješne poslovne jedinice - objašnjava Mikael Nielsen.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:32