ZAGREBAČKA TRILOGIJA

40 kvadrata zagrebačkog šarma vol. 2

Prvi dio trilogije smo završili sjetnim pozdravom iz starog Zagreba, a drugi dio te iste trilogije započinjemo dizajnerskim pozdravom iz Design Districta

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

Design District, kvart koji je nekada bio poznat po auto salonima i servisima i trgovinama auto dijelovima, danas je poznatiji po okupljanju kreativnih pokretača zagrebačke urbane scene. Arhitekti, dizajneri, kreativci svih struka se okupljaju, uživaju i žive u ovom potezu između Draškovićeve i Bauerove. Kvart je danas pomalo boemski, pun arhitektonskih ureda, wine shopova i barova, galerija, knjižara. Dogodila se svojevrsna eksplozija kreativnosti u ovoj zoni.

S obzirom na to da bi se moglo reći da apartmani prate suvremene dizajnerske trendove, prirodno su se smjestili u zonu dizajna.

Nekoliko kvadrata manji od našeg prošlotjednog prvijenca, ovaj apartman je također uspio „ugostiti“ sve potrebne funkcije i zone za ugodan dnevni, ili nešto duži, boravak i upoznavanje kulture, povijesti i zagrebačkog duha.

Kao i prvi apartman, i ovaj obiluje bogatim detaljima, interesantnom rasvjetom, maštovitim zidnim oblogama i svevremenskim, a opet originalnim dizajnom. Igra kontrasta, gdje su glavni glumci bjelina zidova i raskošnost pastelnih tonova, materijala i tekstura jedan je od glavnih lajt motiva ovog interijera.

„Ono nešto posebno“ - česta želja svakoga od nas tko se odluči na uređenje stana, apartmana, doma - ovdje smo odlučili postići toplim, zlatnim tonovima što se protežu kroz čitav apartman. Dovoljan je samo jedan brzinskih pogled na sofu dnevnog boravka, tople tonove hrastovih detalja blagovaonskih stolica, umjetničke slike, visilice, rubni detalji kreveta spavaće sobe ili pak zlatne niti što se luksuzno protežu kroz kupaonske, da nas osvoji duh starog nekih prošlih, klasičnijih, minulih zagrebačkih trenutaka.

Mogli bi se još raspisati o svakom detalju kojeg smo odlučili uključiti u ovu interijersku kompoziciju, no, pustit ćemo slikama da izgovore svaka svojih tisuću riječi, a mi se već „bacamo“ na uljepšavanje i poliranje posljednjeg u nizu, najmanjeg, ali zato i nešto drugačijeg apartman; zadnjeg nastavka ove interijerske trilogije za dnevni najam, a do tada vam šaljemo jedan fini arhitektonsko – dizajnerski pozdrav od ekipe iz Jurkovićeve!

Tim 4uHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:19