Ekstravagantan životni prostor

53 kvadrata uređena za studenticu

Arhitektica Daria Vasilkova dizajnirala je ovaj stan za mladu djevojku, koristeći svijetle boje koje podsjećaju na djetinjstvo

Vlasnica ovog stana u Moskvi očito ne želi odrasti. Sobe su pune najsjajnijih nijansi, geometrijskih uzoraka na tapetama, a sve to dodatno naglašavaju glamurozni zlatni detalji. Dekor u ovom domu zaslužuje posebnu pažnju, a izgleda kao mini-galerija moderne umjetnosti: otmjene životinje, šareni plakati, prugaste vaze i šareni jastuci. Kakav ekstravagantan život mlade studentice!!

Glavna ideja projekta je bila stvoriti svijetao i upečatljiv prostor za mladu ženu s puno biljaka i lutkica. S obzirom na to da je riječ o njezinom prvom stanu, specifičnih želja o tome kako bi trebao izgledati stan u konačnici vlasnica u vrijeme izrade projekta nije imala. Stoga su dizajneri studija Art Group, na čelu s Darijom Vasilkovom, poduzeli cjeloviti razvoj koncepta i predložili stvaranje svijetlog, originalnog i mladenačkog interijera.

U stanu je bilo potrebno organizirati privatnu zonu koja se sastoji od spavaće sobe i garderobe, i društvenu zonu gdje će vlasnica primati prijatelje. U isto vrijeme bilo je važno izdvojiti radni prostor ugodan za učenje i dovoljno skladišnog prostora. Zadatak nije bio jednostavan, s obzirom na to da površina stana iznosi 54 četvornih metara! Da bi sve to bilo moguće, razvijen je kružni raspored: iz kuhinje se možete ući u dnevni boravak, zatim u spavaću sobu, garderobu i kupaonicu, a od tamo u hodnik i obrnuto.

Između kuhinje i dnevnog boravka postavljena je pregrada na kojoj je TV, a može se rotirati za 360 stupnjeva zahvaljujući posebnom sustavu montaže. Ovaj sistem omogućuje gledanje TV-a u dnevnoj sobi i kuhinji.

Apartman ima mnogo zabavnih figura i igračaka poput Barbie lutkica nabavljenih na buvljaku. Vlasnice je prihvatila ideju stvaranja mladenačkog interijera, koji je ugodan u konačnici ugodan i funkcionalan prostor.

Izvor: Elle Decoration

Foto: Foto: Sergey Krasyuk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:47