odmara oči

Rustikalni stil obogaćen pastelnim nijansama: Savršeno opuštajuća atmosfera u 53 kvadrata

 ALVHEM
Štukature, visoki stripovi i predivni, veliki i starinski prozori osnova su uređenja na koje se nadograđivalo

Uvijek kada nas uhvati svojevrsna apstinencijska kriza za dobro uređenim prostorima svoj pogled uputimo prema... vjerojatno već pogađate, Skandinavcima, točnije Švedskoj i gradu Goteborgu koji izgleda kao da nema loše namještenog stana. Opet smo u jednoj od najpoželjnijih četvrti - Linnéstaden, gdje smo pronašli nedavno renoviranu zgradu iz 1929. godine i jedan, za nekoga možda mali stan, a za nas savršeno dovoljan, od 53 kvadrata koji je u procesu obnove zadržao prekrasne originalne detalje, izdašan dotok prirodnog osvjetljenja i zaista funkcionalan i fleksibilan tlocrt.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Stan se sastoji od prostranog hodnika, dnevnog boravka koji također uključuje i prostor s blagovaonskim stolom, komforne kuhinje s još jednim stolom za blagovanje ili ispijanje kave, spavaće sobe u koju se smjestio i radni stol, te kupaonice koja je u potpunosti opremljena sa svime što je potrebno.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Štukature, visoki stripovi i predivni, veliki i starinski prozori osnova su uređenja na koje se nadograđivalo. Kako saznajemo, u procesu renovacije zatečeni tlocrt je ostao netaknut, dok je izmijenjen sav namještaj, kuhinja je kompletno postavljena nova kao i podovi kroz cijeli stan. Postavljen je nov kvalitetan hrastov pod kako bi se svojim izgledom što bolje uklopio u cjelokupnu ideju uređenja, dok su svi zidovi obojani u umirujuću paletu pastelnih boja – od bež, svjetlo zelene pa sve do roze.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Namještaj se prilagodio bojama koje uokviruju izgled stana te se kroz svaki detalj želi stvoriti što lagodniji osjećaj tako da cijeli prostor obiluje prirodnim materijalima. Osim ovoga, neizostavno je i napomenuti da odabir umjetničkih djela, kao i dizajnerski popularnih stolaca te pomno odabrano zelenilo stvaraju jednu novu razinu stana, doista elegantnu scenu bez ikakvog pretjerivanja ili nametanja.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Pomalo rustikalan stil pomiješan sa skandinavskom jednostavnošću, čistim linijama i prirodnim materijalima stvorio je u ovom stanu krajnje opuštenu atmosferu, tako da vas sam pogled na uređenje dovodi u određeno meditativno stanje, a možemo tek samo zamisliti kako je relaksirajuće provesti prohladno popodne odmarajući na prostranom krevetu u ovoj divnoj spavaćoj sobi ili pak bezbrižno odmarajući se na kauču u boravku. Osim što nastavljamo maštati o odmoru u ovom prekrasnom prostoru, obavezno negdje u memoriju pohranjujemo ovaj stil jer ovdje doista vladaju ideje koje vrijedi posuditi i za vlastiti dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:43