7 najljepših vila na Mediteranu

Kuće za odmor u kojima bi proveli cijeli život

Mediteransko more – “veliko more” u drevnim zapisima – bilo je izvor inspiracije, trgovine, odmora i ljepote tisućama godina. Okruženo sa svih strana gusto naseljenim regijama zapadne Europe, Bliskog istoka i sjeverne Afrike, tijekom duge povijesti bilo je domaćin mnogim kulturama jer ljudi su tražili zemlju okruženu Mediteranom zbog klime, svježeg morskog zraka i pogleda koji ostavlja bez daha. Rubovi obale oduvijek su bili mjesto za prekrasne kuće.

Klasičan izgled mediteranske vile spoj je španjolske i talijanske renesanse, venecijanske gotike među ostalim, a suvremeni arhitekti promijenili su stil tih kuća u jednostavniji i moderniji.

U sljedećoj kolekciji modernih mediteranskih kuća nećete naći prepoznatljive detalje vezane uz taj stil, nego mješavinu lokalnog kamena i čistih bijelih površina inspiriranih grčko-rimskom kulturom, koje podsjećaju na tradicionalnu rezidencijalnu tipologiju regije.

Izvor: architizer.com

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.


Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 10:16