STAN NA DVIJE ETAŽE

Atraktivan i elegantan stan

 

Lociran u gradu Göteborgu u Švedskoj, ovaj je stan oličenje skandinavskog stila, a za njegovo uređenje zaslužna je tvrtka Bjurfors Göteborg. Prostire se na dvije etaže, sa zonama za druženje u prizemlju i privatnim prostorijama na katu. Cijeli stan odiše suptilnom elegancijom, s lijepim detaljima koji zaokružuju njegovo uređenje.


Iako je prostor prizemlja protočan, dnevna soba je zapravo odvojena od kuhinje i blagovaonice, a ističe se lijepim zidom od crvenkaste opeke čija nezaobilazna ljepota čini ovu prostoriju upečatljivom.


Bijeli zidovi i sivi betonski pod predstavljaju neutralnu osnovu, a za namještaj su odabrane jednostavne boje poput sive i crne. Crna je korištena za lijepe detalje poput rasvjete i stolica, a brojne biljke predstavljaju dašak prirodne svježine.



Blagovaonica se sastoji od tamnog drvenog stola okruženog prekrasnim stolicama boje kave, a krajem se nalazi i kuhinja s tamnim ormarićima i svijetlom mramornom radnom površinom.


Bez klasičnih gornjih kuhinjskih ormarića zona izgleda profinjeno i moderno, ali praktično.




Na katu se nalazi udobna spavaća soba u kojoj se ponovno javlja zid od opeke, a pažnju privlače još i veliki prozori i drvene grede koje učvršćuju strop. U skladu s ostatkom interijera, spavaća soba namještena je komadima zemljanih nijansi i uređena neutralnim bojama, a u prostoru se nalazi i starinski pisaći stol koji unosi šarm prošlih vremena u prostor.




Na katu se nalazi i dodatna prostorija koja trenutno funkcionira kao jednostavan kućni ured, ali se može prenamijeniti u gostinjsku ili dječju sobu. Sofisticiran i dojmljiv prostor!






Izvor: Home Adore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:44