EKLEKTIČNE BOUTIQUE SOBE

Bivši nogometaš pretvorio je staru obiteljsku kuću u Trogiru u šik apart hotel

 

Slaven Jurić, bivši nogometaš, nakon završetka sportske karijere uložio je zarađeni novac u turizam te pretvorio staru obiteljsku kuću u mjestu Plano pokraj Trogira u šik apart hotel s četiri originalno zamišljena stana. Sada ima novi projekt - boutique sobe u samom centru Trogira.
- Sve sam projektirao sam i na kraju sam sve i izradio. Želja mi je bila napraviti nešto što još nije viđeno Trogiru - boutique sobe. Velike, prostrane i unikatne. Sobe u kojima bi se gosti osjećali ugodno i posebno - objasnio je Slaven Jurić.


To je i učinio u kući koja se sastoji od dvije velike sobe, predsoblja i velikog, ručno izrađenog drvenog stubišta te poslovnog prostora u prizemlju koje je iskoristio za proširenje već postojećeg Burger bara.
- Svaka prostorija je posebna jer tako nalaže uvriježeno boutique uređenje. Postoji velike sličnosti, ali svaka je prostorija priča za sebe. Prizemlje se naslanja na već postojeće uređenje Burger bara, ali s malim odmakom gdje sam koristio crnu boju u kombinaciji s konjak kožom. Ostale sobe su tematski išle ka moru i Mediteranu te sam koristio svijetlo plave i oceansko plave boje. Od materijala prevladava kovano željezo - nabraja Slaven Jurić koji ističe kako kuhinju namjerno nije htio napraviti.


Naime, kaže, potpuno mu je besmisleno da u gradu s više od 100 restorana netko tijekom domora želi kuhati baš doma.
- Tako sam dobio veću prostranost i na kraju dosta manje čišćenja, što je u turizmu bitna stavka - otkriva. Na kraju je dobio ono što je inicijalno htio: sobe koje su prštale od kombinacije luksuza, industrijskog stila i ručno rađenog namještaja.
- Neke sam stvari izradio po uzoru na slavne švedske dizajnere poput metalnog ormara i klupe pokraj kreveta dok sam većinu drugih stvari samostalno smislio - kaže i dodaje kako je svjestan da je krevet upravo taj koji svima prvo upadne u oči. Riječ je o velikom prostranom King Size krevetu, izrađenom od debelih, starih greda na koji je stavljen prekrasni, udobni madrac.


A kako je tekao cijeli projekt osmišljavanja ovih boutique soba te što mu je bilo najteže, pitamo ga.
- Kada provedeš četiri mjeseca sam u kući staroj više od tisuću godina i u gradu u kojem zimi obitava jako malo ljudi, a sam radiš sve - od pločica do bojanja i izrađivanja namještaja, anegdota ima nemali broj. Od znatiželjnih susjeda, preko životinja koje traže svoje zimsko utočište pa do vremenskih neprilika. Svega je tu bilo, ali četiri mjeseca su proletjela u trenu i zadovoljan sam što sam uspio napraviti nešto novo, zanimljivo i dobro. Turisti su to prepoznali i datumi se polako popunjavaju. To me čini ispunjenim i jako zadovoljnim - zaključuje Slaven.

Foto: Joško Herceg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:07