LUKSUZNA VILLA PERGOLA

Božićna rapsodija u srcu Šibenika

 

Villa Pergola luksuzno je uređena kuća u srcu Šibenika, u staroj gradskoj jezgri, s pet atraktivnih smještajnih jedinica. Ima dvije sobe, dva studio apartmana i studio apartman s terasom na vrhu zgrade.

Dašak božićne čarolije vlasnici su unijeli u predvorje ukrasima na temu Orašar, a kako bi priča bila potpuna, okupili su cijelu ekipu: orašare, balerinu i mišiće oko snježnog drvca bogato ukrašenog svjetlucavim staklenim kuglicama, podno kojeg već čekaju umotani darovi. Uz šalicu toplog čaja, miris cimeta i opuštajuću glazbu pozivaju goste iz Hrvatske i svijeta, ali i Šibenčane da budu dio njihove božićne čarolije.

Villa Pergola Šibenik, nekada poznata pod imenom kuća Bujas - Ronteć, smještena u staroj zaštićenoj gradskoj jezgri, podno stijena, obnovljena je iz temelja ove godine u stilu boutique hotela. Uz prizemni je atrij, oplemenjen umjetničkim djelima, i najstariji dio kuće koji je u rekonstrukciji sačuvan kao intimni dvorišni prostor za opuštanje pod živom stijenom koja prirodno klimatizira i kroz stražnji ostakljeni dio stubišta povezuje tri kata sa smještajnim jedinicama.

U kući pod stijenom, moderno projektiran interijer stopljen je s prirodnim i povijesnim oblicima, nudeći osjećaj doma u kojem se isprepleću povijesno i suvremeno, vanjsko i unutarnje te društveno i intimno.

Šibenčanima je najzanimljiviji dio predvorje u kojemu se održavaju izložbe umjetnika, a sad su tu i popularni božićni ukrasi. A ondje je i vinska galerija.

Više informacija na: villapergola.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 01:58