RAJSKA IDILA USRED PRIRODE

Čarobne staklene kuće za odmor na zaleđenom jezeru

Ako želite pobjeći od gradske vreve i opustiti se u pravom smislu te riječi, pronašli smo savršeno za vas koje svojim izgledom, ali i pozicijom izgleda uistinu jedinstveno

Trend ostakljenih kućica za odmor nije novost u arhitekturi, a ovaj divan hotel Arctic Bath Hotel and Spa stvoren je upravo s ciljem povezivanja s prirodom i bijega od užurbane svakodnevice. Zapravo se radi o šest malenih kuća za odmor smještenih na sjeveru Švedske, točnije u pokrajini Lappland. I dok u ljetnim mjesecima plutaju, u zimskim se danima nalaze na zaleđenom jezeru.

Divne staklene kućice omogućuju svojim gostima apsolutno najviši stupanj privatnosti i mira, ali i čisti zen s spektakularnim pogledom na prirodu koja ih okružuje. Bočni zidovi izrađeni su od stakla dok je ostatak prostora napravljen većinom od drva. Dakle, lako je zaključiti da su se dizajneri prvenstveno bazirali na korištenju prirodnih materijala.

Unatoč relativno maloj kvadraturi, svaka od kuća nudi sve što je potrebno za odmor iz snova. Što se tiče samog interijera, u kućicama prevladava kombinacija skandinavskog i rustikalnog stila uređenja. Veliki prozori, minimalistički namještaj i profinjeni materijali elementi su koji prevladavaju u svakoj od prostora za odmor.

Ove jedinstvene staklene kuće nude nevjerojatan doživljaj svim posjetiteljima koji se odluče za nešto drugačiji odmor, a moguće ih je iznajmiti.

Izvor i foto: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:23