A TEK POGLED!

Nikola je na obiteljskom zemljištu odlučio sagraditi kuću s bazenom, konobom, teretanom, boćalištem...: ‘Utkao sam u nju svoje životno znanje‘

 Marconico
Nalazi se na otoku Krku, a inspirirana je stoljetnim kornićarskim maslinicima i puntarskom uvalom

Nikola zvani Miko, osebujan gospodin rođen u Korniću, mjestu u blizini Punta na otoku Krku, dugo je razmišljao o investiciji u turistički objekt, zamišljajući luksuznu kuću za odmor koju je naposljetku i realizirao. Odlučio ju je sagraditi na zemljištu koje je obiteljsko naslijeđe u Korniću, a nazvao ju je Villa Mikolina. U nju je, tijekom gradnje, utkao svoje životno znanje i plodove dugogodišnjeg rada.

image
Marconico

S jasnom vizijom budućeg objekta, suradnju s krčkom arhitekticom Barbarom Turčić Gajzler iz tvrtke Marconico počeo je još 2017. godine kada su razmijenili prve ideje i skice.

image
Marconico
image
Marconico
image
Marconico
image
Marconico

- Nikola je imao jasnu zamisao izgleda i funkcije konačnog objekta. Zbog toga smo vrlo brzo došli do idejnog rješenja i vizualnog identiteta vile. Gradnja samog objekta produljila se zbog dugotrajnog ishođenja građevinske dozvole i pandemije koronavirusa. Tijekom pandemije radovi su bili prekinuti, ali Nikola nije mirovao, nego je sam nastavio izvoditi određene radove te aktivno planirati opskrbu i dobavu materijala - priča Barbara Turčić Gajzler.

image
Marconico
image

Vila na krku, Marconico

Opisuje kako su konfiguracija terena i orijentacija zemljišta definirali djelomično rješenje. Kuća površine 500-tinjak kvadrata nalazi se u slijepoj ulici i orijentirana je na jug. S posljednje etaže predivan pogled seže preko puntarske uvale te se otvara za 180 stupnjeva.

- Investitor je želio ukomponirati mediteranski način života i tradiciju s modernom gradnjom - kaže, dodajući kako etažu suterena čine wellness, teretana i konoba.

image

vila na Krku, Marconico

image

vila na Krku, Marconico

Konoba kao središnji element mediteranske kuće omogućava samostalno funkcioniranje unutar vile, a prostori wellnessa i teretane nastavljaju se na natkrivenu terasu i bazen te omogućuju aktivno provođenje odmora.

- Zahvalna veličina parcele omogućila je organizaciju vanjskih sadržaja i okućnice: ispred objekta se nalaze infinity bazen veličine 50 kvadrata s kamenim tušem, ljetna kuhinja i natkrivena terasa sunčališta. Specifični element u eksterijeru je boćalište, teren za autohtonu igru karakterističnu lokaciji vile - opisuje arhitektica.

image
Marconico
image
Marconico
image

vila na Krku, Marconico

image

vila na Krku, Marconico

U prizemlju su prostrani dnevni boravak i spavaća soba s kupaonicom, a na katu se nalaze dvije klasične sobe s vlastitim kupaonicama te master suite s radnom sobom.

image
Marconico
image

vila na Krku, Marconico

image

vila na Krku, Marconico

Cijelim prostorom prevladavaju nježni tonovi obogaćeni autohtonim materijalima. Ugradbeni namještaj, za čiju je izvedbu po mjeri bio zadužen Sven namještaj, skladno je spojen s akcentnim komadima, a dodatnu specifičnost predstavljaju umjetnička djela lokalnih autora, inspirirana mediteranskim krajolikom i rađena isključivo za ovaj objekt.

image

vila na Krku, Marconico

image

vila na Krku, Marconico

image

vila na Krku, Marconico

- U opremanju interijera želja je bila generirati prostore koji se nadovezuju na okruženje vile. Stoljetni kornićarski maslinici i puntarska uvala bili su glavna inspiracija - kaže arhitektica Barbara Turčić Gajzler, dodajući kako je najzadovoljnija ukupnim rezultatom jer su prve ideje počele prije gotovo šest godina, a cijela je kuća još uvijek lijepa, moderna i svježa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 07:25