STAN OD 36 KVADRATA

Cigla, drvo i dizajnerski namještaj

 

Cigla, drvo i dizajnerski namještaj tri su dominanta elementa u ovom stanu veličine 36 četvornih metara. Vlasnici su mladi par koji je želio funkcionalni moderni interijer s elementima lofta. Prostor se sastoji od dnevne sobe veličine 17 m2, kuhinje od 11 m2, kupaonice veličine 4 m2 i ulaznog hodnika od 4,5 m2. Nalazi se u Moskvi u novoj zgradi dovršenoj 2017. godine, a iza projekta stoji OP-2 ruski studio.

Ulazni prostor, koji je opremljen s dva ugradbena ormara, vodi u kupaonicu, dnevni boravak i kuhinju s ostakljenom lođom.

Dnevni boravak u svom središtu ima sofu na razvlačenje s pogledom na TV, moderni naslonjač, ​​podnu svjetiljku i stolić za kavu. Na suprotnom je zidu od prozora skladno uređen prostrani ormar s elegantnim crnim sjajnim vratima. Također, pored sofe, arhitekti su smjestili otvorenu policu za pohranu knjiga i časopisa. Svijetao se namještaj lijepo nadovezuje na zid ukrašen bijelom dekorativnom opekom, koja izgleda dinamično, dok je na pod postavljen parket.

Prostor između dnevne sobe i hodnika s kuhinjom obložen je drvenim pločama tamnosmeđe boje. Ulazni je koridor dekoriran vratima sa još jednim skrivenim prostorom i obložen istim materijalom kao i glavna pregrada.

Klijenti su željeli vizualno povezati prostor dnevnog boravka i kuhinje, ali istodobno imati mogućnost izoliranja dnevne sobe, što je omogućeno kliznim pregradama koje se skrivene u niši između sobe i kuhinje.

Izgled kuhinje dizajniran je prema potrebama klijenta. U njoj se nalazi potreban prostor za pohranu i kućanski aparati. Blagovaonicu čini šank koji se nalazi pokraj radne površine. Boja kuhinjskih ormarića usklađena je s bojom zidova u dnevnoj sobi stvarajući kompaktnu poveznicu unutar prostora. U ovom slučaju dizajneri nisu koristili kompletnu visinu kuhinje za postavljanje kuhinjskih ormarića, što je dodatno istaknulo visoke stropove u stanu i učinilo prostor prostranijim.

U kupaonici su koristi crne glazirane pločice, prozirni tuš i dizajnerski umivaonik koji savršeno pristaje ovoj modernoj prostoriji.

Foto: www.op-2.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:27