Spavaća soba na platformi

Divan dom, a ima samo 45 kvadrata

 

Stan koji možete vidjeti na fotografijama prostire se na 45 udobnih četvornih metara koje obilježava zanimljivi raspored prostorija. Nakon malog predsoblja otvara se pogled na dnevni boravak čiji je jedan dio iskorišten za stvaranje spavaće sobe i to njenim fizičkim odvajanjem od ostatka prostora izgradnjom platforme. Sam dnevni boravak poseban je zbog velike zidne tapete koja prikazuje grane stabla i prostire se cijelim jednim zidom.






Osim tog izražajnog obilježja boravak je namješten jednostavnim, neutralnim i klasičnim komadima poput sive kutne garniture, crnih stolića i minimalističke stolice. U kutu prostorije sagrađena je spomenuta platforma bijele boje, s ugrađenim policama za stvari i tri stepenice koje vode do bračnog kreveta. Kako bi se izbjegle nezgode usred noći platforma je zaštićena šarmantnom bijelom ogradom, a dodatna privatnost može se postići navlačenjem bijelih zavjesa s dvije strane spavaćeg kutka.





S druge strane stana nalaze se balkon, blagovaonica i kuhinja, a od ostatka prostora izdvajaju se i toplijim bojama. Naime, osim što se na podu nalaze velike pločice boje terakote koje stvaraju kontrast sivom parketu, namještaj predstavlja kombinaciju svijetlog i tamnog, a prostor je dodatno ukrašen detaljima od bakra. Malo boje u prostor unosi kuhinjska pozadina prekrivena plavim mozaik pločicama. Između ovih dijelova stana nema pravih vrata što omogućuje protočnost prostora i čini ga vizualno prostranijim.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:30