ŽIVOTNI PROSTOR U TVORNICI OLOVAKA

Dom iz snova četveročlane obitelji

Kako izgleda dom Mortena Bo Jensena (37), glavnog dizajnera, nama najljepše Vipp mobilne kuće, koju smo nedavno objavili na našoj web stranici, možete saznati u ovom članku

Kada je prije četiri godine sa suprugom Kristinom (34) krenuo u potragu za novim životnim prostorom Morten nije niti sanjao da bi to mogla biti napuštena tvornica olovaka. Stan u kojem je do tada živjela ova četveročlana obitelj više jednostavno nije bio dovoljan pa su odlučili potražiti veći prostor koji će biti svijetao, prozračan, zeleniji i sigurniji za život njihove dvije kćerkice, a napuštena je tvornica olovaka bila upravo prostor koji je ispunjavao sve njihove želje i u kojem su stvorili svoj novi dom iz snova.

Tvornica se nalazi u centru Kopenhagena u Danskoj i ne samo da je obnovljena, ona je potpunosti preuređena.

Već pri samom ulasku u prostor na istaknutom mjestu smjestila se Vipp kuhinja, koju je Morten sam dizajnirao. Središnji dnevni prostor otvorenog je tlocrta, a različite su zone pregrađene namještajem, panelima i kliznim vratima, dajući domu industrijski osjećaj. Svaka soba je minimalno ukrašena neutralnom paletom boja i obiljem osobnog stila. Vlasnici su željeli da sve bude savršeno i posvetili su posebnu pozornost svim detaljima, a njihovi su se napori u konačnici isplatili. Ono što je nekada bila napuštena stara tvornica danas je zapanjujuća obiteljska kuća s velikim stambenim prostorom, elegantnim namještajem i pažljivo odabranim detaljima.

Iako prozori nisu osobito veliki, pružaju dovoljno prirodnog svjetla što je bilo vrlo važno vlasnicima, kako bi naglasili svijetli dekor. Industrijski izgled zgrade gotovo je potpuno nestao, iako su zadržani neki elementi koji podsjećaju na povijest ove tvornice.

Foto: Tim Wahlfried

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:02