Interijer od 60 kvadrata

Dom iz snova mlade četveročlane obitelji

 

Ako volite skandinavski stil i pastelne boje na dobrom ste mjestu. Danas vas vodimo u romantično uređen dom mlade četveročlane obitelji u Poznanu iza kojeg stoji Shoko Design studio. Riječ je o interijeru veličine 60 četvornih metara koji nas je na prvu osvojio svojom toplom atmosferom i uređenjem koje je kombinacija nama dva vrlo draga stila, skandinavskim i retro.

Glavne karakteristike skandinavskog stila su bijela boja u kombinaciji s neutralnim i crnim tonovima. No, jeste li znali da je u svakoj nordijskoj zemlji ovaj stil drugačiji? Modificiran je i prilagođen specifičnim običajima i navikama zemlje. Na primjer, u Finskoj je skandinavski stil vrlo minimalistički, dok ga u Norveškoj obilježava korištenje prirodnih elementa i nježnih pastelnih tonova i boja koje stvaraju osjećaj topline i udobnosti, poput atmosfere u ovom domu koji vam donosimo u nastavku.

Pastelne su boje već neko vrijeme vrlo trendi i dizajneri ih naveliko koriste za izradu namještaja, dekoracija, tekstila pa čak i električnih kućanskih uređaja. Pastelne boje vole svi, a iznimka nisu bili niti dizajneri iz poljskog Shoko studija.

Cigla, bijela i siva boja te prirodno drvo glavni su protagonisti ovog predivnog doma koji je utopljen u pastelno ružičaste i zelene nijanse koje mu odlično pristaju. Prozračan je, vedar, svijetao i moderan, ovaj je dom uređen baš kako volimo!

Izvor: www.shokodesign.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:22