prozračan prostor

DOM U PASTELNIM TONOVIMA

Pastelni interijer idealan za opuštenu obitelj

Projekt uređenja na fotografijama djelo je dizajnerskog studija Geometrium iz Moskve koji je ovaj stan osmislio za mladu obitelj s jednim djetetom. Osnovni zadatak bio je stvoriti svjež i udoban interijer s prirodnim materijalima i nježnom paletom boja. Stan je pravokutnog tlocrta, a među prostorijama se nalaze spavaća soba koja funkcionira i kao radna soba, dječja soba, kuhinja koja je ujedno i blagovaonica, kupaonica, balkon i ulazni hodnik.

Ulazni hodnik kompaktan je i praktičan, sa zidovima obojenima u nježnoplavu boju, uz pojedine dijelove prekrivene bijelo obojenom opekom. Ti se dekorativni elementi protežu i kroz ostatak uređenja, čime se ono kvalitetno povezuje i čini ovaj interijer promišljenim do posljednjeg detalja.


Prostor kuhinje i blagovaonice mjesto je za okupljanje i druženje, a ne samo za svakodnevne zadatke poput kuhanja i konzumiranja pripremljenih obroka. Blagovaonica je organizirana tako da služi i kao dnevna soba za gledanje televizije i opuštanje nakon napornog radnog dana. Taj je učinak postignut korištenjem namještaja tipičnog za dnevnu sobu u prostoru blagovaonice pa je tako mjesto za sjedenje izvedeno u obliku sive sofe i klupe uz prozor. Iznad blagovaonskog stola nalaze se dvije crne lampe, a prostor je dodatno vizualno odvojen bijelo obojenim daskama na zidu i bijelom opekom. Kuhinja je klasična, s bijelim kuhinjskim elementima i orijentalnim pločicama.

Glavna spavaća soba sastoji se od udobnog bračnog kreveta, velikog ugradbenog ormara i minijaturne radne zone koju čine tapecirana stolica i uska radna ploha, a od ostatka sobe odvojena je pomoću bijelih dasaka za zidu. Na istoj se strani sobe nalaze i viseći ormarići za odlaganje stvari i dugačke drvene police za izlaganje slika i sličnih dragih predmeta.



Dječja soba s jednim krevetom najvedriji je dio stana s detaljima u intenzivnije plavoj i žutoj boji. Bijeli ormar u dječjoj sobi smješten je s obje strane kreveta te ga natkriva u obliku mosta, čime se stvara dodatni prostor za igračke i dječju odjeću. Tik uz prozor nalazi se dugački radni stol kako bi se maksimalno iskoristilo dostupno prirodno svjetlo.


Kupaonica je mala, ali funkcionalna. U njoj se nalazi prostor za tuširanje, umiranje i toalet. Visoki stropovi dodatno su naglašeni vizualnom podjelom prostora izvedenom keramičkim pločicama. Dio s toaletom odvojen je od tuša pomoću raznobojnih pločica s orijentalnim uzorcima i mutnom staklenom stijenom. Prostor za tuširanje obložen je klasičnim bijelim pravokutnim pločicama. U kupaonici su prisutni i drveni detalji u obliku viseće površine na kojoj se nalazi umivaonik te police u prostoru za tuširanje.


Balkon je osmišljen kao ljetna terasa sa šankom, žutim barskim stolicama i biljkama. Na balkonu je prostor iskorišten i za ugradnju bijelog ormara za odlaganje stvari. Izvrsno promišljeno!


Izvor: Geometrium

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:35