MALO GNIJEZDO

Prekrasna obiteljska vikendica koja je s puno ljubavi izgrađena za svega pet mjeseci

 @mylittlenest
Zahvaljujući profesionalnim izvođačima kuća je bila gotova u svega pet mjeseci

Anesa Bajrić inače je menadžerica u jednoj banci, ali je isto tako velika zaljubljenica u uređenje interijera pa je tako privukla i našu pozornost. Nedaleko od Sarajeva pronašli smo njezinu obiteljsku vikendicu koju je zajedno sa svojim suprugom koji je profesor na Šumarskom fakutetu Univerziteta u Sarajevu uredila baš onako kako vikendice i trebaju izgledati. Drvo, kamen i puno ljubavi i dobili se idealan konačni rezultat.

image
@mylittlenest
image
@mylittlenest

Saznajemo kako su Anesa i njezin suprug bili jako odlučni po pitanju toga da žele graditi vlastitu vikendicu, a ne kupiti jednu gotovu. I tu su imali jako puno sreće što se tiče profesionalnih izvođača, tako da je kuća bila gotova u svega pet mjeseci, što doista zvuči nevjerojatno. Anesa nam kaže kako su dugi niz godina razmišljali o svojoj vikendici na zemljištu koje su već posjedovali, ali trebalo je jedno vrime da se donese konačna odluka. Sami su birali materijale i pratili gradnju te nam se povjeravaju kako su u tome izrazito uživali.

image
@mylittlenest
image
@mylittlenest

Vikendica ima 75 metara kvadratni, a sastoji se od prizemlja i prvog kata. U prizemlju se nalazi otvoreni prostor koji zauzimaju kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, dok su na drugom katu spavaće sobe. Jako zanimljiv dio u vikendici su visoki stropovi koji odaju dojam da je prostor bitno prostraniji nego što jest, kako u prizemlju tako i na katu pa su se tako formirale galerije koje ju čine doista luksuznom. Vlasnici su sami osmislili izgled svoje vikendice dok su, naravno, nacrte prepustili iskusnim stručnjacima. S obzirom da se kuća gradila od temelja imali su svu slobodu napraviti sve po svome ukusu i u konačnici stvoriti dom iz snova. Anesa nam govori kako je u tom snu svakako morao biti prisutan kamin, koji osim svoje estetike ima i jako dobru funkciju.

image
@mylittlenest
image
@mylittlenest

Vlasnici su se odlučili na spoj modernog i tradicionalno pa se tako u kući može pronaći stara sarajevska cigla August Braun iz austrougarskog doba od koje je sazidan dio zida i već spominjani kamin.

image
@mylittlenest

Na samom vanjskom dijelu kuće, na fasadi se može uočiti bilećki kamen od kojeg su inače izrađivani srednjovjekovni bosanski nadgrobni spomenici. Jako zanimljiv detalj su i stajska vrata koja su ručno kovana kao u srednjem vijeku, a prikladne su i slike s tradicionalnim bosanskim motivima.

image
@mylittlenest
image
@mylittlenest

Izrazito impresivne drvene stube koje vode na prvi kat djelo su Anesinog supruga koji je glavni zaduženi za drvo u cijeloj vikendici. Suprug je svoje vještine također pokazao i u izradi galerije u dječijoj sobi za koju saznajemo da predstavlja veliku sreću onim mlađima. Što se tiče odabira namještaja, vlasnici nisu vidjeli potrebu da previše troše na njega pa su ga uglavnom nabavili u Ikei ili Jysku, dok su neke komade sami izradili od drva i paleta.

image
@mylittlenest
image
@mylittlenest

Kuća se odlikuje prozračnošću i jednostavnošću, ali s neodoljivim šarmom koji prekrasno spaja prirodu, tradiciju i vlastiti ukus. Više o fotografija i priča o pojedinim dijelovima uređenja možete pronaći na Anesinom Instagram profilu @_my_little_nest_.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 06:46