SAN ZA ŽIVOT U GRADU

Dvoetažni dom četveročlane obitelji s pogledom na grad

 

Predivan španjolski stan na slikama proteže se na dvije etaže i ima ukupno 210 četvornih metara, a glavna mu je značajka fantastična terasa s pogledom na Barcelonu. Često su gradski stanovi više usredotočeni na organizaciju i uređenje unutrašnjosti, a manje na vanjsko okruženje, pogled ili odnos s okolinom. To, međutim, nije uvijek slučaj, što lijepo dokazuje ovaj dvoetažni dom četveročlane obitelji u Barceloni. Interijer je uredio poznati španjolski dizajner Abel Perez Gabucio iz Abag Studija, a njegova je najveća značajka velika terasa s pogledom na grad.

Divna velika terasa ima ugrađenu i vanjsku kuhinju koju vlasnici opsežno koriste tijekom ljeta. Na suprotnoj strani nalazi se udoban dnevni boravak s betonskim klupama ukrašenim madracima i jastucima. Biljke na terasi čine veliki dio dekora i skrivaju tuš u jednom od uglova.

Vlasnici su htjeli da njihov dom bude praktičan, jednostavan za održavanje i prilagođen obiteljskom životu, a dizajner im je osigurala sve to i više. Koristeći tople materijale i mnoštvo pažljivo odabranih ukrasa, Abel je uspio prilagoditi prostor osobnosti vlasnika. Pomnim odabirom detalja, također je uspio atmosferu eksterijera prenijeti u interijer.

Interijer je organiziran na dvije etaže. Dnevni prostor zauzima najviši kat, a noćna zona je prvom nivou. Dnevni se prostor otvara na terasu i organiziran je u nekoliko funkcija, a uključuje prostor za sjedenje, blagovaonicu i kuhinjski otok.

Intimna područja definiraju jednostavnost i veliki izbor slojevitog tekstila u komplementarnim bojama koje stvaraju umirujuću atmosferu bez suvišnih dekoracija.

Dječje sobe su male, ali svijetle i vedre, a svaka ima neki upečatljiv element poput elegantne posteljine, lepršavih zavjesa, zidne ploče ili slatkog pisaćeg stola.

Izvor: homedit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:04