OD STUDIJA DO DVOSOBNOG STANA

Dvosobni stan veličine 35 kvadrata renoviran za mladu ženu

Mjesec dana i 15.000 eura za transformaciju stana!

Ovaj pariški stan od 35 kvadrata ima sve. Nalazi se na sedmom katu prekrasne građevine i novi je dom mlade žene koja često putuje, a koja kada nije na putu, želi imati svoj mir. Zatečeno stanje ovog studio apartmana nikako nije odgovaralo novoj vlasnici koja je željela više svjetla, privatnosti i prostora za skladištenje. Mjesec dana kasnije i za svega 15.000 eura, od interijera s otvorenim tlocrtom (studio apartmana) te uz pomoć arhitektica iz agencije June, dobila je dvosobni stan s odvojenom spavaćom sobom, velikim prostorom za pohranu stvari i diskretnom blagovaonicom.

Prilikom renovacije u stanu su zadržani neki postojeći elementi poput prozora i parketa na podu. U dnevnoj sobi, kao i u cijelom stanu plava boja je odabrana kao "crvena linija" koja odvaja kuhinju od dnevnog boravka, blagovaonice i spavaće sobe. Ovdje se nametnuo elegantni baršunasti dvosjed kao mjesto idealno za druženje s malim stolićem i velikim ogledalom, koje vizualno stvara dojam većeg prostora.

Kako je za vlasnicu bio prioritet prostor za skladištenje stvari, arhitektice su vrlo domišljato osmislile veliki plavi blok ormar koji je ujedno i pregrada između kuhinje i dnevnog boravka, a dovoljno je velik za smještaj odjeće, obuće i svih drugih predmeta vlasnice.

Gostoljubiv, ali diskretan prostor za blagovanje smješten je u blok ormaru, koji vlasnica prema potrebi može otvoriti. Riječ je o vrlo praktičnom i estetski elegantnom stolu idealnom za ovaj mali prostor za kojim može ugodno sjediti čak pet osoba. Osim toga, kada se stol za blagovanje otvori, otkriva malu nišu, vrlo prikladnu za smještaj kuhinjskih ili ukrasnih predmeta.

Mala je bijela kuhinja oblika slova "L" kupljena u Ikei i upotpunjena radnom plohom s efektom mramora te policama za odlaganje začina i drugih kuhinjskih pomagala.

Niša smještena u zidu (ormaru) razdvaja kuhinju od dnevnog boravka te osigurava dodatni izvor svjetla poput improviziranih prozora, a dopušta da su dvije sobe odvojene bez potpunog izoliranja.

Spavaća soba ispod odvojenog krovišta vizualno izgleda veće zahvaljujući plavom trokutu, a dodatna je ušteda dobivena u ovoj sobi veličine svega 7 kvadrata odabirom kliznih vrata. Osim toga, kako nije bilo moguće smjestiti klasični ormar i noćni ormarić u ovaj maleni prostor, ispod kreveta su kutije s ladicama, a noćni je ormarić postavljen na zidu.

Izvor: cotemaison.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 23:22