MODERNO UREĐENJE S VIZIJOM

Elegancija kao projekcija funkcionalnog u stanu na zagrebačkim Vrbanima

Vremena se neprestano mijenjaju i važno je biti u tijeku s najnovijim trendovima i dizajnom posebno kada je riječ o stambenom ili poslovnom prostoru, a najbolje to zna arhitektica Renata Capponi, koja već dva desetljeća radi projekte interijera kakav je oduvijek željela, ali u skladu s ukusom i vizijom svojih klijenata, baš poput interijera iz današnje priče u koji vas vodimo!

PROFIL

  • Naziv: stan Lopatinečka, zgrada VMD
  • Površina: 116 m2
  • Projekt interijera: Renata Capponi dia, www.renatacapponi.com
  • Početak izvedbe: 2018.
  • Završetak realizacije: 2019.
  • Foto: Igor Sitar

Priča o uređenju stana mnogo je više od priče o dizajnu. Dizajn je samo vrh ledenog brijega kojeg na kraju priče vidimo kao esenciju funkcije, želja, snova, preobražaja... Ovaj je projekt upravo tako započeo, rečenicom klijenta: "Na prvom mjestu želim da mi je stan funkcionalan, ali kada uđem u njega da zaboravim vanjski svijet."- priča nam Renata. To naravno nije značilo da dizajn nije bitan, ali investitor je odlučio dizajn staviti u ruke arhitektice.

Projekt interijera započeo je arhitektonskim prilagođavanjem stana s 4 spavaće sobe korisniku kojem tek predstoji osnivanje i proširenje obitelji. Međutim, investitor je na samome početku naglasio da bez obzira na značajnu kvadraturu od 114 četvornih metara, stan prvenstveno treba biti funkcionalan, i s vremenom prilagodba većem broju korisnika, mora biti lako izvediva.

Dnevni boravak dijeli svoju zonu s kuhinjom i zauzima izduljeni prostor koji ujedno funkcionira i kao komunikacija. Središte prostora zauzima elegantna sofa iz Prostorije koja oblikom podržava proporciju dnevne zone uređene za opuštanje i druženje, ovisno o potrebama ukućana.

Društvenu zonu stana čine dnevni boravak i kuhinja kao jedinstveni open space, što je utjecalo na dizajn kuhinje.

Vrhunski opremljena kuhinja ima jednostavne linije i veliki šank za kojim se ugodno može smjstiti šest osoba.

Radna soba jednostavno opremljena te se lako može transformirati u prostoriju druge namjene.

Soba za goste s pripadajućom kupaonicom također može biti veoma lako prenamijenjena.

Predviđena lokacija za master bedroom nije bila dovoljno velika stoga je od prostora dviju spavaćih (dječjih) soba napravljena zona za spavanje s walk in garderobom i kupaonicom. Nešto kvadrata je žrtvovano kako bi se stvorila pava oaza za opuštanje.

Foto: Igor Sitar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:07