STAN OD 40 KVADRATA

Elegantan dom mlade poslovne žene

 

Imate osjećaj da vam je životni prostor postao skučen, pretrpan i premalen za sve potrebe, želje, navike i planove? A kako biste reagirali kada bismo vam rekli da je u ovom lijepom malom stanu od 40 kvadrata smještena kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, spavaća zona i kupaonica, i to vrlo smisleno i funkcionalno, s minimalno odricanja? Ne, nismo poludjeli. Život u malo kvadrata može biti komforan, ugodan, praktičan, u konačnici i sretan. Samo treba slijediti određena pravila i sve mane pametno pretvoriti u njegove prednosti.

Život u malom stanu mnogima je više stvar prilika nego izbora. Mali stan je rijetko trajno stambeno rješenje, a korisnici se mijenjaju u ciklusima do pet, šest godina. Iako se uglavnom radi po mjeri za poznatog korisnika, treba biti projektiran tako da budući stanari mogu nastaviti koristiti prostor bez dodatnih uputa ili intervencija.

U svakom slučaju, vlasnici malih stanova trebaju se pripremiti za troškove opremanja jer su podjednaki opremanju velikih stanova. Naime, cijena uređenja nije proporcionalna manjoj kvadraturi u usporedbi s većim stanovima, a kupaonica i kuhinja sa svim aparatima i uređajima često mogu biti izvanstandardne, pa čak i skuplje.

Iako je ograničene površine, u ovom je stanu dizajnerica pomno osmišljenim arhitektonskim projektom omogućila izvesti većinu potrebnih zona kao što su kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak i spavaonica u open-space varijanti s odvojenom kupaonicom. Spavaća soba može biti zasebna prostorija ako je riječ o stanu površine 40 do 45 kvadrata, kao u ovom primjeru. Ovaj je jednosobni stan veličine 40 četvornih metara i dizajniran je za mladu poslovnu ženu, koja je željela moderan i vedar interijer s ugrađenim sustavom za pohranu stvari, spuštenim stropovima i udobnim tekstilom. Nježna paleta boja, sive nijanse i svijetle površine glavna su karakteristika ovog moderno uređenog doma.

Izvor: www.akimenkova.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 06:45