Moderan i atmosferičan

Elegantan dom uređen s puno šarma i osobnosti

 

Svi znamo da u skandinavskim domovima nema puno dekoracija, a ovaj moderan stan u Danskoj nije iznimka. Danas vas vodimo u 78 elegantnih četvornih metara u srcu danskog grada Aalborgu, u kojem živi blogerica i stilisitica Carla Sofie s dečkom. Stan je ukrašen decentnim elementima u sivim, crnim i bijelim tonovima. Što ne znači da je dekor dosadan, već suprotno. Interijer obiluje zelenim biljkama koje unose boje baš kao i predmeti nabavljeni na bavljacima i uradi sam projekti kojih u ovom domu ne nedostaje, a daju šarm i osobnost uređenju.

Carla u svom domu koristi puno mekih tkanina, jastuka i prekrivača kako bi stvorila toplinu unatoč neutralnoj paleti boja.

U vrijeme Božića par je vrlo kreativan i oboje uživaju u ukrašavanju, ali vole lijepe i jednostavne dekoracije poput grane sa crvenim bobicama koje su stvorile atmosferu i podigle uređenje sobe pored sofe. Strast prema uređenju interijera i dizajnu Carla je naslijedila od roditelja, kao i ljubav prema šumi i prirodi kojom je bila okružena u djetinjstvu. Zbog čega i danas u vrijeme blagdana odlazi u šetnje šumama kako bi pronašla zelene grane koje će začiniti tamne tonove njihovog doma.

Većina namještaja je u prigušenim crnim, bijelim ili sivim tonovima, pa se čine bezvremenskim.

Carla svake godine izrađuje novi adventski vijenac. Ove godine je napravljen od četiri jednostavne svijeće, nekoliko božićnih kuglica, grana i češera iz šume.

Jednostavni, neutralni tonovi glavna su nit vodilja, Carle i Jonasa, za sve prilike. Čak i kuglice na božićnom drvcu savršeno odgovaraju stilu.

Na mramornom tanjuru živi mali Djed Mraz iz Kopenhagena, kojeg je Carla dobila od majke.

Carla voli kombinirati nove i stare stvari, čak i za božićnim stolom. Predmeti s buvljaka, nasljeđeni i novi, svi su se savršeno uklopili u dizajn blagdanskog stola.

Božićno drvce je skulpturalni cedar, ukrašen predivnim snježnim pahuljama dizajnerice Anje Dürr i ukrasnim kuglicama u neutralnim bojama koje odgovaraju dekoru.

Svaki kutak njihovog moderno uređenog doma krase biljke. Divno zar ne?

Ovogodišnji božićni vijenac od suhe hortenzije dobio je fini premaz srebrnog spreja.

Foto: Mia Mortensen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 00:28