moderno stanovanje

Elegantna jednostavnost

Jedan nadasve jednostavan i elegantan stan nalazi se u Budimpešti. Dizajn ovog suvremenog stana iz 2015. godine potpisuju arhitekti iz studija A+Z Design Studio i obilježava ga suzdržanost u svrhu naglašavanja specifičnih arhitektonskih linija unutar samog stana. U interijeru su iskorištene većinom neutralne boje uz pastelno plavu i čistu bijelu boju na zidovima.

Rustikalni komadi namještaja i teksture tepiha stvaraju kontrast modernim elementima od metala zagasitih boja. Podove krase parketi posloženi u uzorku riblje kosti te prebojani u bijelu i nježno sivu kako bi se stvorio dojam svježine i bjeline prostora. Spavaća soba također je bijela i minimalistička, a glavni je ukrasni element krivulja zida i stropa. Iz spavaće sobe izlazi se na mali zakrivljeni balkon s kojeg se može vidjeti Budimpešta.

S obzirom na smireni interijer ostatka stana, pravo se iznenađenje nalazi u kupaonici gdje kadu okružuje lijepa tirkizna boja pločica. Kako ne bi čitava kupaonica bila tirkizne boje, dizajneri su u nju uveli i paletu boje kave radi kontrasta i uravnoteženja prostora.

Cjelokupni dojam? Smireni interijer bez suvišnih detalja i uz pokoje dobrodošlo iznenađenje.


Izvor: Freshome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:32